Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Джонсън не вярваше в Брекзит през 2016 г.

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън съобщи, че сегашният министър-председател Борис Джонсън не е вярвал същински в Брекзит, до момента в който е водел акцията за овакантяване на Европейски Съюз през 2016 година, съобщи Асошиейтед прес.

Камерън насочи обвиняването в публикация, оповестена през днешния ден във в. " Таймс ". " Заключението, до което стигнах беше, че той рискува с резултат, в който не вярваше, тъй като щеше да бъде потребен за политическата му кариера ".

Камерън разгласи референдума за Брекзит, само че по-късно подаде оставка, откакто не съумя да убеди гласоподавателите да останат в Европейски Съюз. Той очакваше Джонсън да поддържа позицията му, само че сегашният министър председател стана един от водачите на противниковия лагер.

Джонсън продължава да упорства, че Брекзит би трябвало да има на 31 октомври, със или без подписано съглашение с Европейски Съюз за овакантяване. Парламентът одобри закон, който го задължава да изиска ново удължение на периода, в случай че не бъде реализирано съглашение доникъде на октомври, само че той твърди, че няма да го направи при никакви условия, напомня АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР