Бившият боец на UFC Елиас Теодору трагично почина от рак на 34-годишна

...
Бившият боец на UFC Елиас Теодору трагично почина от рак на 34-годишна
Коментари Харесай

UFC ветеран почина от рак на 34-годишна възраст

Бившият войник на UFC Елиас Теодору трагично умря от рак на 34-годишна възраст.

Канадецът се бореше с рак на черния дроб в етап 4, като единствено няколко доста близки души от обкръжението му знаеха за заболяването му.

Като деец от MMA, той се записва 22 дуела, започвайки кариерата си с 11 поредни победи, преди да се включи в редиците на UFC, където записа статистика 8-3.

След като направи своя професионален дебют през 2011 година, Теодороу стигна до контракт с UFC, като завоюва The Ultimate Fighter през 2014 година

Там той записа някои от огромните победи в кариерата си, откакто излезе победител против Ерик Андерс, Дан Кели, Сезар Ферейра и Сам Алви.

Той стана прочут с това, че беше бранител на използването на здравна марихуана в бойните спортове и влезе в историята, като стана първият войник, който получи изключение за лечебна приложимост на медицински канабис, обещано от Атлетическата комисия на Британска Колумбия. 

След загуба от Дерек Брънсън през 2019 година, той беше освободен от организацията, само че продължи да се състезава в Prospect Fighting Championships. Последната му борба бе през декември предходната година, когато победи Браян Бейкър с единомислещо съдийско решение в Colorado Combat Club 10. За страдание, 10 месеца след последната си победа той умря.

View this post on Instagram
A post shared by Elias Theodorou (@eliastheodorou)

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР