Бившият български национал Андрей Гълъбинов се завърна триумфално в титулярния

...
Бившият български национал Андрей Гълъбинов се завърна триумфално в титулярния
Коментари Харесай

Гълъбинов поведе "Специя" към 1/4-финал за Купата на Италия

Бившият български национал Андрей Гълъбинов се завърна триумфално в титулярния състав на " Специя ". 32-годишният футболист, който над три месеца лекуваше травма, вкара гол и направи асистенция при сензационната победа с 4:2 след продължения в гостуването против " Рома " от 1/8-финалите за Купата на Италия.

Гълъбинов откри резултата на " Стадио Олимпико " още в 6-ата минута от дузпа, а в 15-ата подаде на Рикардо Сапонара, който направи 2:0 за смут на домакините. Българският таран беше заменен в 68-ата мин., а " вълците " съумяха да се доберат до тъждество в постоянното време с попадения на Лоренцо Пелегрини от дузпа в 43-тата мин. и Хенрих Мхитарян в 73-тата.

В продълженията обаче " Рома " остана с девет души на терена, откакто в разстояние на 30 сек. при започване на първата спомагателна част червени картони получиха бранителят Джанлука Манчини и вратарят Пау Лопес. " Специя " материализира численото си предимство с гол на Даниеле Верде в 107-ата мин. и второ попадение на Сапонара в 119-ата.

На 1/4-финалите отборът на Гълъбинов ще се изправи против настоящия притежател на трофея " Наполи ". Победителят още веднъж ще бъде излъчен в един мач, който ще се играе на 26 януари на ст. " Диего Армандо Марадона " в Неапол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР