Бившият австрийски канцлер и ръководител на управляващата Австрийска народна партия

...
Бившият австрийски канцлер и ръководител на управляващата Австрийска народна партия
Коментари Харесай

Себастиан Курц се оттегля от политиката

Бившият австрийски канцлер и началник на ръководещата Австрийска национална партия /АНП/ Себастиан Курц поставя завършек на политическата си кариера.

В изявленията за австрийския " Кроненцайтунг " и немския " Билдцайтунг ", Курц, който е началник и на парламентарната група на своята партия, показва като причина за отдръпването си раждането на сина му преди няколко дни, което го е предиздвикало да премисли своето бъдеще, предава Българска телеграфна агенция. 

Малко по-късно Курц даде и брифинг, на който съобщи, че се отдръпва изцяло от политиката. Решението му е предшествано от почнало през октомври следствие против него по позодрение за корупця, което го принуди да подаде оставка от канцлерския пост. Курц бе преобладаваща фигура в партията си и в австрийския политически живот от 2017 година, когато стана партиен водач, а по-късно и канцлер.

" Кроненцайтунг " оповестява, че началник на АНП и началник на парламентарната група ще стане министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Според политическите наблюдаващи федерален канцлер ще остане Александър Шаленберг, само че към този момент се появиха спекулации, че в скоро време Карл Нехамер ще поеме и този пост.

По общо мнение следствието против някогашния канцлер и доближените му от АНП за икономически закононарушения и корупция, станало причина за отдръпването на Курц от канцлерския пост, е раздрусало доста доверието в съдружните сътрудници АНП и партията " Зелените ".

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР