Бившият американски президент Доналд Тръмп си направи собствена социална мрежа

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп си направи собствена социална мрежа
Коментари Харесай

Тръмп си направи социална мрежа. Пак ще говори

Бившият американски президент Доналд Тръмп си направи лична обществена мрежа " Truth Social ". Той разгласи стартирането й, откакто през януари беше баннат от Twitter, Фейсбук и YouTube, които го упрекнаха, че посредством профилите си е подбуждал своите поддръжници към експанзия преди нападението над Капитолия.

Бившият президент желае " да се опълчи на тиранията на колосите на технологиите ", които " използваха едностранната си мощ, с цел да заглушат гласовете на несъгласието в Америка ", сподели той в изказване, съобщи ДарикНюз.

Платформата ще бъде благосъстоятелност на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG), конструкция, която също ще дава и видео услуги.

„ Живеем в свят, в който талибаните имат голямо наличие в Twitter, до момента в който обичаният ви американски президент е блокиран. Това е недопустимо “, безапелационен бе Тръмп. Той блокиран от Фейсбук, Twitter и YouTube след офанзивата на Капитолия от неговите поддръжници по време на оповестяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари.

Блокирането на акаунта на Тръмп в Twitter го лиши от 89 милиона души аудитория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР