Бившите заместник-министри на екологията Славея Стоянова и Илияна Тодорова са

...
Бившите заместник-министри на екологията Славея Стоянова и Илияна Тодорова са
Коментари Харесай

Бившите заместник-министри в екологията тайно назначени за шефове на дирекции

Бившите заместник-министри на екологията Славея Стоянова и Илияна Тодорова са били скрито назначени за шефове на дирекции в Министерството на екологията, околната среда и водите (МОСВ).

Това е открито от новото управление на екоминистерството при инспекция на щатното разписание на Министерство на околната среда и водите.

Без да бъде оповестено, двете са били освободени като заместител министри и възобновени на старите си позиции. Така Славея Стоянова още веднъж е шеф на дирекция “Управление на отпадъците и запазване на почвите”, а Илияна Тодорова е шеф на дирекция “Управление на водите”, се споделя в известие на Министерство на околната среда и водите до медиите.

Двете бяха назначени за заместник-министри на екологията в края на ноември 2020 година от по предложение на някогашния екоминистър Емил Димитров, по-известен като Ревизоро.

Заслугата на Славия Стоянова да заеме виновния пост беше, че е изготвила всички данни по следствието на прокуратурата за схемите със складирането на рискови боклуци у нас, по което обвинени са и предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашен началник на екоинспекцията в Пловдив и трима притежатели на компании, занимаващи се с боклуци, разкри екоминистърът. Преди това против назначението на Стоянова се бяха оповестили представители на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР