Бившите управляващи от ГЕРБ предложиха националният празник да бъде не на ...

Бившите управляващи от ГЕРБ предложиха националният празник да бъде не на

ПП не одобри предложението националният празник да бъде не на 3 март, а на 24 май

Бившите ръководещи от ГЕРБ предложиха националният празник да бъде не на 3 март, а на 24 май. Депутатите от „ Продължаваме промяната “ (ПП) обаче не го утвърдиха, заяви националният представител Благовест Белев, представен от Novinite.bg.

" 24 май е един от дребното празници, по които има безспорен консенсус в обществото. Не е правилно 24 май да се употребява като разграничителна линия за обособени хора, обособени групи в обществото. ГЕРБ имаха опция в протежение на 12 години да създадат каквито желаят промени. Те не ги направиха. Правят ги в този момент, с цел да провокират - по този начин аз чета, с цел да провокират още веднъж различие. Не е правилно по отношение на обществото и обществото би трябвало изрично да отхвърли сходни хрумвания ", сподели Белев пред кореспонденти в Народното събрание.

Той бе запитан къде са в тази ситуация разграничителните линии. 

" Аз за 24 май не споделих такова нещо. Има празници, които... в случай че щете и националният празник 3 март слага някакви разграничителни линии. И още един път да кажа: 24 май е единственият, или да не съм краен - един от дребното (празници), за които имаме безспорен консенсус в обществото. Това е български празник. Това е празник на българската просвета, на българската просвета, на българската писменост. И е извънредно неуместно тъкмо пък в този момент, в същото време да се слагат такива разграничителни линии “, изясни депутатът.

От Природен парк щели да реагират по същия метод даже и в случай че предлагането не било на ГЕРБ, а на друга парламентарна група.

На въпрос - да остане ли 3 март народен празник, Белев отговори: „ Разбира се “.

Обявеното от него мнение е ненапълно изненадващо поради ярките прозападни и антируски позиции на съпредседателите на Природен парк Кирил Петков и Асен Василев. 

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg