Бившите национали Михаел Балак и Сами Кедира призоваха за промени

...
Бившите национали Михаел Балак и Сами Кедира призоваха за промени
Коментари Харесай

Балак: Трябва да бъде обърнат всеки камък във федерацията

Бившите национали Михаел Балак и Сами Кедира приканиха за промени в Германската футболна федерация (ДФБ) след второто следващо отпадане на тима в груповата фаза на Световното състезание. 

" Трябва да бъде преобърнат всеки камък в ДФБ ", съобщи Балак в изявление за Magenta. " Абсолютно всяка позиция би трябвало да бъде сложена под въпрос, в това число тази на народен селекционер. Не приказвам обаче персонално единствено за Ханзи Флик. Трябва да бъде образуван тим, който още веднъж да играе сполучлив футбол ". 

" Германия загуби уважението от съперниците и би трябвало да си го върне. Футболистите би трябвало да бъдат учени отначало на всичко. Може би в последните години фокусът ни се измести към други неща и това би трябвало да бъде поправено ". 

Медиите в страната спекулират, че германците са били разсеяни от продължаващия спор с ФИФА за носенето на ленти в цветовете на дъгата. Според Кедира обаче казусът се корени в развиването на футболистите. " Проблемът е в тренировките и в това, че имаме футболисти, които рискуват прекалено много в мачовете. Тази игра е доста повече от това. Нужна е и душeвност ", сподели той за ARD.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР