Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Делегация от МУ-Варна взе участие в конференцията на Европейската асоциация на университетите

Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.В интервала 5-6 април 2018 година в Цюрих, Швейцария, се организира годишната конференция на Европейската асоциация на университетите (EUA), която събра повече от 983 делегати от просветителни институции от 47 европейски страни.

По време на конференцията МУ-Варна беше представляван от проф. Тодорка Костадинова – заместник-ректор " Международно съдействие, акредитация и качество ", проф. доктор Албена Керековска – заместник-ректор " Учебна активност ", и проф. доктор Златислав Стоянов – декан на Факултета по медицина.

Европейската асоциация на университетите играе основна роля в Болонския развой и в повлияването на политиките на Европейски Съюз в региона на висшето обучение, научните проучвания и нововъведенията. Медицински университет – Варна е неин член от 2006 година

По време на годишната конференция на EUA бяха разисквани разнообразни тематики, свързани със обществената задача на университетите. Конференцията даде опция на участниците да проучат по какъв начин университетите в цяла Европа показват своята обществена отговорност, като подсигуряват, че техните действия способстват за оформянето на обществото.

По време на конференцията участниците се срещнаха с образци за положителни институционални практики, национални и европейски политики и начинания, които дават доказателства за днешните задължения и отговорности на университетите. В този подтекст се вижда главната роля на университетите в генерирането на познания, развиването на междукултурното съгласие и насърчаването на гражданския ангажимент посредством своите съществени задачи.

 
 
 
 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР