Бивши и настоящи студенти от Университета по хранителни технологии организират

...
Бивши и настоящи студенти от Университета по хранителни технологии организират
Коментари Харесай

Клуб по туризъм в УХТ с инициатива „Топъл обяд“ за нуждаещи ...

Бивши и сегашни студенти от Университета по хранителни технологии провеждат благотворителна акция и ще раздадат безвъзмезден обяд на нуждаещи се точно на Тодоровден, 20 март 2021 година от 10 ч., в двора на църквата „ Св. Харалампий “ (б.а. - среща се в кв. Мараша, на ул. „ Митрополит Натанаил “ 18).

Инициативата е на членове и последователи на Клуба по туризъм в университета и с нея те демонстрират силата на единството в сложни за хората моменти. Тяхната концепция се осъществя и с помощта на съдействието на компания „ Колдрум Трейд”, чиито притежатели са също ученици на УХТ, заяви Георги Георгиев, уредник събития при Клуба по туризъм.

Благотворителната акция се организира по време на Великденския пост и се придържа към традицията на този ден, съгласно която вярващите сервират на трапезата си самун, ябълки, варива – фасул, леща, нахут. За нас храната и храненето са философия, която би трябвало да има освен веществен, само че и нравствен акцент в нашето всекидневие, показа студентът Мануел Момчилов, РR и връзки с обществеността на клуба.

Ябълките са знак на здравето и чистотата на духа, а за православните християни Тодоровден е предвестител на идващата пролет и пробуждането на природата за новото начало, сподели Владислав Борисов, вицепрезидент на клуба. Затова в менюто, което с сътрудниците приготвихме за нуждаещите, сме присъединили боб с манатарки, ябълков щрудел и самун, уточни Валентин Николов, отговарящ за сектор „ Хранене и свободно време ".

Инициативата „ Топъл обяд “ ще бъде осъществена в базата на „ Колдрум “ и сложена в биоразградими опаковки, обезпечени на студентите от компанията за тяхната идея. По този метод желаеме да напомним за отношението към природата и индивида, сподели Костадин Бедров, дизайн координатор.

Президентът на клуба Анастасия Христова изрече признателност към чиновниците на храма, подкрепили с наслада тяхната концепция. Студентите имат потребност от образци, с които да се гордеят, тъй като са ориентирани към обществото и най-много към нуждаещите се, уточни Йоанна Ножичкова, координатор на клуба. Подобни начинания би трябвало да бъдат част от живота на младежите и сме уверени, че в бъдеще ще генерираме още доста хрумвания, добави Мария Брънчева, касиер на клуба.

Студентите обявиха, че са доста щастливи, тъй като са съумели да осъществят тази своя концепция със съдействието на техните преподаватели – гл. ас. Хафизе Фидан, доцент Кремена Никовска и гл. ас. Станко Станков, от които са получили доверие и голяма поддръжка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР