Бивши футболисти на Левски, лекари уролози и спортни журналисти ще

...
Бивши футболисти на Левски, лекари уролози и спортни журналисти ще
Коментари Харесай

Легенди на Левски, лекари уролози и спортни журналисти играят мач Заедно срещу рака на простатата

Бивши футболисти на Левски, лекари уролози и спортни публицисти ще изиграят мач " Заедно против рака на простата ". Двубоят ще се играе на 21 ноември (четвъртък) от 11 часа въз основата на ДИТ в квартал Драгалевци.

Инициативата е във връзка Световния месец за предварителна защита на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември.

Сред участниците са Димитър Телкийски, Христо Йовов, Станислав Ангелов, Дончо Донев, Захари Сираков, Христо Арангелов, Цветан Генков, Ангел Станков, изявени български уролози и спортни публицисти.

Партньори на самодейността са ПФК Левски, Българското урологично сдружение и Българската асоциация на спортните публицисти. Футболната среща е част от осведомителна акция за предварителна защита на рака на простатата, която се провежда за трета поредна година от Астелас България и Българското урологично сдружение. Целта на акцията е да концентрира публичното внимание върху рака на простатата - социалнозначимо заболяване, за което към момента се приказва прекомерно малко, а визира все по-голяма част от мъжете над 50 години.
 Снимка 452965
Лица на " Заедно против рака на простатата " са старши-треньорът на Левски Петър Хубчев, неговият помощник Георги Донков, капитанът на " сините " Живко Миланов и вратарят Милан Миятович.

Те към този момент снимаха клипове и фотосесия особено за акцията с концепцията да стимулират мъжете да извърнат внимание на здравето си и да не пропущат годишните профилактични прегледи.

" Ракът на простатата убива един мъж на всеки 45 минути. Докато изиграем един футболен мач, в света от рак на простатата умират двама мъже. Крайно време е да вземем нещата в свои ръце и да се погрижим за здравето си. Да обърнем резултата в интерес на мъжете ", споделят звездите на футболния клуб. Те приканват мъжете да си вършат профилактични прегледи и при нужда да посещават уролог.

Всяка година ракът на простатата e измежду главните причинители на гибел при мъжете. Статистиката сочи, че годишно над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простатата, което е към 8% от всички новорегистрирани онкологични болести и над 15% от раковите болести при мъжете. Ракът на простатата е най-честото онкологично заболяване измежду мъжете, като за Съединени американски щати е второто по смъртност заболяване, а за Европа - трето. Около 2545 са новодиагностицираните случаи в България за 2015 година

" Очакваме ви на 21 ноември от 11 часа на терените на футболна академия ДИТ - София, кв. " Драгалевци ", бул. " Черни връх " 228

Да бъдем " Заедно против рака на простатата "! ", приканиха уредниците.

" Като Гунди " гостува в Равно поле

По време на срещата учениците дадоха обещание да следват положителните образци в своето ежедневие
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР