Бившата ръководителка на Международния валутен фонд Кристин Лагард предупреди, че

...
Бившата ръководителка на Международния валутен фонд Кристин Лагард предупреди, че
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Световният растеж е застрашен

Бившата ръководителка на Международния валутен фонд Кристин Лагард предизвести, че световният напредък е " нежен " и " заплашен ", а политиците би трябвало да работят за понижаване на уязвимостите, провокирани от хората.
Лагард, която се чака да поеме управлението на Европейската централна банка по-късно тази година, уточни, че въпроси като Brexit и търговски търкания „ са основани от индивида и могат да бъдат оправени от индивида “.
Тя прикани международните водачи да водят разговор за превъзмогване на несигурностите, завладели света, имайки поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, оказваща тежест върху международната търговия, и Брекзит, вещаещ нестабилно бъдеще за Европа.
" Независимо дали става дума за търговски връзки, Брекзит или софтуерни закани, това са проблеми, основани от индивида, които могат да бъдат решени от индивида ", сподели тя.
Лагард добави, че в тази обстановка " малко женственост няма да навреди ".
МВФ намали през юли прогнозите си за международния напредък до 3,2 %.
Организацията за икономическо съдействие и развиване пък преразгледа към мощно намаляване прогнозата си за международния стопански напредък през 2019 и 2020 година, свеждайки я до най-ниското ниво от финансовата рецесия през 2008-2009 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР