Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис за жени

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис за жени
Коментари Харесай

Симона Халеп поиска спешно изслушване за отмяна на наказанието й

Бившата номер 1 в международната класация по тенис за дами Симона Халеп ще апелира наказването си за приложимост на допинг, защото неразрешеното вещество " роксадустат " е попаднало в организма й посредством " нечиста " хранителка добавка, оповестява румънският уебсайт Prosport.ro.

" Роксадустат " е лекарство срещу анемия и съставлява инхибитор, който усилва ендогенното произвеждане на еритропоетин и подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези.

Халеп беше отстранена от спорта след решение на Международната федерация по тенис (ITF) на 21 октомври. Малко наличние на " роксадустат " в тялото на Халеп бяха открити при даден от нея допинг тест на 29 август.

Според изданието, отчет, изработен от френската антидопингова лаборатория, демонстрира съществуването на " роксадустат " в отворени и затворени опаковки на хранителни добавки, които Халеп е употребила. В същото време на етикетите на продуктите не е посочено съществуването на неразрешено вещество в състава. Въз основа на констатациите на лабораторията Халеп е подала тъжба до Международната федерация за назначение на незабавно чуване за анулация на наказването й.

31-годишната Халеп има общо 24 трофеи в кариерата си, две от които през този сезон в Мелбърн и Торонто, а сега заема десето място в международната класация.

Румънката се подложи на интервенция на носа в средата на септември точно след Откритото състезание на Съединени американски щати поради усложнения с дишането.

Халеп има две трофеи от Големия шлем - от Откритото състезание на Франция 2018 и от " Уимбълдън " 2019, а също така в продължение на 64 седмици беше лидерка в международната класация.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР