Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Мария Шарапова

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Мария Шарапова
Коментари Харесай

Шарапова призна: Не съм толкова уверена като преди

Бившата номер 1 в международната класация по тенис Мария Шарапова призна, че ѝ липсва убеденост.

Шарапова изтърпя 15-месечно наказване поради приложимост на "мелдоний " и се завърна на корта в края на април предходната година на шампионата в Щутгарт, само че по този начин и не може да се приближи до най-хубавата си игра.

Рускинята е 41-а в класацията на УТА, само че е в серия от три следващи загуби от третия кръг на Откритото състезание на Австралия през януари.

Тя не е играла от началото на март в Индиън Уелс поради травма.

Петкратната шампионка в шампионатите от Големия шлем се завръща на корта през тази седмица в Щутгарт, където ще стартира присъединяване си против шестата в света Каролин Гарсия (Франция).

"Сега не съм толкоз уверена в силите си, както бях преди. Увереността е необичайно нещо. Нужно е доста време, с цел да повярваш в силите си, а това възприятие може да се загуби извънредно бързо. Не единствено в тениса, само че и в другите сфери на живота ", разяснява Шарапова.

"През предходната година имах единствено няколко мача, в които нещата се развиха идеално за мен. В тях бях изцяло решително във опциите си. На корта сте единствено ти и съперничката, а няколко хиляди души ви следят от трибуните. Напрежението е огромно. Затова възприятията, които изпитваме, когато печелим мачове и трофеи, са безусловно невероятни ", добави рускинята.

31-годишната Шарапова има 36 трофеи в 59 финала в кариерата си, като след завръщането си на корта след наказването е спечелила единствено една през октомври предходната година в китайския град Тянцзин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР