Бившата лидерка в световната ранглиста по тенис за жени Ким

...
Бившата лидерка в световната ранглиста по тенис за жени Ким
Коментари Харесай

Тенис легенда прие покана за турнира в Маями

Бившата лидерка в международната класация по тенис за дами Ким Клайстерс, която към момента няма победа след завръщането си на корта през февруари 2020 година, одобри покана за присъединяване на шампионата в Маями, оповестиха уредниците.

37-годишната белгийка игра за последно на Откритото състезание на Съединени американски щати през предишния септември и отстъпи в първия кръг.

" Маями постоянно е бил желана дестинация в тура за мен. Имам чудесни мемоари от това място и се веселя, че още веднъж ще бъда там ", сподели Клайстерс, която завоюва шампионата през 2005 и 2010.

Белгийката получи място в " Залата на славата " през 2017, откакто завоюва 41 трофеи на сингъл, в това число четири от веригата за " Големия шлем ". Тя приключи кариерата си за първи път през 2007, когато роди първото си от общо три деца.

Клайстерс се завърна на корта през 2009 и едвам в третия си шампионат завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати като непоставена с " уайлд кард ". Тя подвигна трофея още веднъж през 2010 и затвърди триумфа си в Мелбърн, само че през 2012 приключи за повторно кариерата си.

" Радваме се да приветстваме Ким още веднъж в Маями. Тя е страхотна тенисистка и още по-добър човек. Освен това, не постоянно се случва да видиш член на " Залата на славата " на шампионат от равнището на нашия ", оповестиха уредниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР