Бившата германска канцлерка Ангела Меркел казва в интервю, публикувано днес

...
Бившата германска канцлерка Ангела Меркел казва в интервю, публикувано днес
Коментари Харесай

Меркел искала преговори между ЕС и Путин преди началото на войната, но не ѝ достигала политическа тежест

Бившата немска канцлерка Ангела Меркел споделя в изявление, оповестено през днешния ден в сп. " Шпигел ", че година преди началото на войната в Украйна е желала да се проведат договаряния сред европейските страни и Владимир Путин, само че в края на мандата си към този момент не е виждала никаква опция да му повлияе, съобщи Ройтерс.

През лятото на предходната година Меркел и френският президент Еманюел Макрон се готвели да упорстват за самостоятелен формат на договаряния с Путин в границите на Европейския съвет.

" Аз обаче към този момент нямах силата да прокарам тази концепция, тъй като в края на краищата всички знаеха, че избавям длъжността си през есента ", споделя някогашната канцлерка.

Меркел, която се отдръпна от политиката след 16 години отпред на Германия, съобщи властта на социалдемократа Олаф Шолц през декември, напомня Българска телеграфна агенция.

Американският президент Джо Байдън се срещна с Путин през юни предходната година. Два месеца по-късно някогашната немска лидерка, която чудесно владее съветски език, направи прощална аудиенция в Москва. " Усещането беше доста ясно: " Властта Ви в политиката към този момент е завършила ". За Путин единствено властта има значение ", споделя тя пред " Шпигел ".

Въпреки това Меркел споделя, че с отдръпването ѝ е пристигнало " време на нов метод ", защото нейното държавно управление не е съумяло да реализира прогрес освен във връзка с Украйна, само че и също и по споровете в Молдова, Грузия, Сирия и Либия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР