Бивша служителка от отдела за набиране на персонал в технологичния

...
Бивша служителка от отдела за набиране на персонал в технологичния
Коментари Харесай

Бивша служителка в Meta: Плащаха ми $190 хиляди на година, за да правя нищо

Бивша служителка от отдела за набиране на личен състав в софтуерния колос Meta споделя, че работата ѝ във компанията е била едно нищо.

Плащали ѝ 190 000 $ на година и в последна сметка не се е наложило да прави каквото и да е.

Мади Мачо, инфлуенсър по въпросите на заетостта и треньор по работни умения, споделя, че не е правила съвсем нищо като чиновник на компанията. Въпреки че тя има Фейсбук, Instagram и WhatsApp и се допуска, че процесите по наемане са бурни.

Когато работех в Meta и бях експерт по набиране на личен състав, от нас не се очакваше да наемем никого през първите шест месеца, даже през първата година. Това е нещо, което ви споделят, когато стартирате. Това в действителност ми пристигна супер, бях като… “Перфектно, просто ще изкарам една година в правене на нищо “.

Мади изяснява, че е прекарала това време, преминавайки през „ задълбочения “ развой на въвеждане в компанията.

Имахме толкоз доста срещи на екипа. Защо се събираме? Няма да наемаме никого! Също по този начин бях в екип, в който всички бяха нови, тъй че никой от нас не наемаше никого. Всички просто се опитвахме да разберем неща, на които никой от нас не знаеше отговора. Питах шефката си, а тя споделяше „ Не знам “, тъй като и тя беше на същото състояние. “

„ Наистина ми липсва. Не правех съвсем нищо. Това беше хубаво. “

Този месец Meta разгласи редуциране на още 10 000 работни места в компанията, както и заледяване на наемането на нови чиновници. Технологичният колос, учреден от Марк Зъкърбърг, уволни още 11 000 чиновници през ноември. Той съобщи, че „ тежките “ проекти са част от „ година на успеваемост “ във компанията, чиито доходи понижават през последните няколко години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР