Бивша служителка от отдела за набиране на персонал в технологичния

...
Бивша служителка от отдела за набиране на персонал в технологичния
Коментари Харесай

Бивша служителка в Meta: Плащаха ми $190 хиляди на година, за да правя нищо

Бивша служителка от отдела за набиране на личен състав в софтуерния колос Meta споделя, че работата ѝ във компанията е била едно нищо.

Плащали ѝ 190 000 $ на година и в последна сметка не се е наложило да прави каквото и да е.

Мади Мачо, инфлуенсър по въпросите на заетостта и треньор по работни умения, споделя, че не е правила съвсем нищо като чиновник на компанията. Въпреки че тя има Фейсбук, Instagram и WhatsApp и се допуска, че процесите по наемане са бурни.

Когато работех в Meta и бях експерт по набиране на личен състав, от нас не се очакваше да наемем никого през първите шест месеца, даже през първата година. Това е нещо, което ви споделят, когато стартирате. Това в действителност ми пристигна супер, бях като… “Перфектно, просто ще изкарам една година в правене на нищо “.

Мади изяснява, че е прекарала това време, преминавайки през „ задълбочения “ развой на въвеждане в компанията.

Имахме толкоз доста срещи на екипа. Защо се събираме? Няма да наемаме никого! Също по този начин бях в екип, в който всички бяха нови, тъй че
Всичко за Вашата сватба
никой от нас не наемаше никого. Всички просто се опитвахме да разберем неща, на които никой от нас не знаеше отговора. Питах шефката си, а тя споделяше „ Не знам “, тъй като и тя беше на същото състояние. “

„ Наистина ми липсва. Не правех съвсем нищо. Това беше хубаво. “

Този месец Meta разгласи редуциране на още 10 000 работни места в компанията, както и заледяване на наемането на нови чиновници. Технологичният колос, учреден от Марк Зъкърбърг, уволни още 11 000 чиновници през ноември. Той съобщи, че „ тежките “ проекти са част от „ година на успеваемост “ във компанията, чиито доходи понижават през последните няколко години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg