Бивш високопоставен служител на Федералната служба за изтърпяване на наказанията

...
Бивш високопоставен служител на Федералната служба за изтърпяване на наказанията
Коментари Харесай

Русия: Огромен подкуп около изграждането на най-големия затвор в Европа

Бивш почитан чиновник на Федералната работа за изтърпяване на наказванията в Русия е обвинен в приемане на рушвет от близо 10 милиона евро около строителството на затвор, представян като " най-големия в Европа ", съобщи Франс прес, като се базира на следствените управляващи.

Сергей Моисеенко, оглавявал в предишното петербургското ръководство на службата, е задържан по съмнение, че е взел към 710 милиона рубли като подкуп от две строителни компании, работели по построяването на пандиза " Крести-2 ", заяви за Франс прес районното разследване и посочи, че скоро против арестувания ще бъде повдигнато публично обвиняване.

Строен близо 10 години, пандизът, открит през 2017 година, е коствал на страната 12 милиарда рубли (към 170 милиона евро), отбелязва организацията.

Заведението с обща повърхност 35 хектара може да побере 4000 пандизчии и съгласно затворническите управляващи е " най-голямото в Европа " и " най-модерното в Русия ". Килиите да вземем за пример са двуместни и четириместни с повърхност 16 и 30 кв. м надлежно.

Комплексът замества тогавашния затвор " Крести ", издигнат във формата на кръст, в случай че се гледа от горната страна, и ситуиран в центъра на Санкт Петербург, някогашна столица на Руската империя и втори по величина град в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР