Бивш високопоставен руски представител, свързан с покойния опозиционен лидер и

...
Бивш високопоставен руски представител, свързан с покойния опозиционен лидер и
Коментари Харесай

Още една „руска смърт” в Лондон, Кремъл заплаши да спре британските медии

Бивш почитан съветски представител, обвързван с починалия опозиционен водач и конкурент на президента Владимир Путин, Борис Березовски, бе открит мъртъв в Лондон при неизяснени условия.

Смъртта на 68-годишния Николай Глушков беше огласена на фона на възходящо напрежение сред Англия и Русия след нахлуване с нервно-паралитичен сътрудник против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка в Солзбъри. И двамата са в кома.

Путин: Предателите ще умрат. Кремъл ли токсини Скрипал

Отрова - „ за увещание “ на съперниците на Кремъл

Бивш съветски шпионин е в сериозно положение след допир с незнайно вещество

Според проверяващите нападението е осъществено с бойното отровно вещество „ Новичок”, което се създава единствено за съветската войска.

Пред Народното събрание в Лондон английският министър председател Тереза Мей упрекна Русия за офанзивата, при която по-леко пострадаха и инцидентни английски жители. Във Англия се заприказва за ответни ограничения, като възбрана на съветската телевизия „ Раша тудей” (RT).

От Скотланд Ярд пък проверяват съмнения, че 14 смъртни случая във Англия може би са свързани с Русия.

Русия би трябвало да даде недвусмислени отговори по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач и щерка му, пък съобщи американският президент Доналд Тръмп в телефонен диалог с английския министър председател.

Москва отхвърли всякаква виновност и изиска да ѝ бъде показана опитва от употребяваното в Солсбъри отровно вещество.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че на страната му е бил отхвърлен достъп до уликите.

„ За нашите безспорни резонни, правно-обосновани претенции в сходство с Конвенцията за химическите оръжия, получихме неразбираем отговор, което ни навежда до заключението, че ни отхвърлят искането”, разяснява Лавров.

„ Нито една английска медия няма да работи в нашата страна, в случай че те спрат „ Раша тудей”, предизвести представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

По-рано английският медиен регулатор „ Офком “ позволи, че може да лиши съветската телевизия от правото да излъчва във Англия, в случай че бъде потвърдено, че зад отравянето на някогашния полковник Сергей Скрипал и неговата щерка в Солзбъри стои Русия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР