Бивш треньор от националния отбор на Бразилия по спортна гимнастика

...
Бивш треньор от националния отбор на Бразилия по спортна гимнастика
Коментари Харесай

Бивш национален треньор на Бразилия по спортна гимнастика бе осъден на 109 години затвор

Бивш треньор от националния тим на Бразилия по спортна гимнастика получи над век присъда зад решетките за изнасилването на четири спортистки, в това число и една малолетна, предадоха медии в южноамериканската страна.

Фернандо де Карвальо Лопес бе наказан на 109 години и осем месеца в затвор в понеделник от съд в град Сао Бернардо до Кампо, покрай Сао Пауло, съгласно уеб страницата " Globo Esporte ", който имаше достъп до процедурата, предпазена от правосъдна конфиденциалност.

Той е открит за отговорен в насилването на четири атлетки, в това число малолетно момиче на 13 години по това време, съгласно " Globo Esporte ", който не конкретизира възрастта на другите гимнастички.

Карвальо Лопес към момента може да апелира решението и пледира почтен. Той няма да влезе зад решетките до края на процеса на обжалване.

Бившият ментор отговаряше за млади гимнастички в продължение на 20 години, преди да бъде изхвърлен от щаба на националния тим през 2016 година, месец преди Олимпиадата в Рио, след недоволство от родители на млада състезателка.

През април 2019 година той получи доживотна възбрана отвън всякаква активност, обвързвана със спортна гимнастика.

Бившият треньор е изправен и пред спомагателни обвинявания – преди четири години, към 40 спортистки обявиха за телевизионния канал " Globo ", че са станали жертви на психическо, физическо и полово принуждение. Някои от тях участваха в правосъдни каузи като очевидци на събитията, които се случили сред 1999 и 2016 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР