Бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) бе

...
Бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) бе
Коментари Харесай

Русия назначи бивш служител на ФСС начело на окупираната Херсонска област в Украйна

Бивш чиновник на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) бе назначен през днешния ден отпред на окупираната от Русия Херсонска област в Южна Украйна, съобщи Франс прес. Сергей Елисеев, до момента заместник-ръководител на държавното управление на Калининградска област, Северозападна Русия, оглави държавното управление на Херсонска област, разгласи в " Телеграм " Владимир Салдо, който е отпред на съветската окупационна администрация в украинския район.

51-годишният Елисеев е приключил Академията на ФСС. След това той е работил в службата, съгласно уеб страницата на Калининградска област, който не прецизира какви длъжности е заемал Елисеев. Бившият украински народен представител, минал на съветска страна, Алексей Ковальов, който стана цел на опит за ликвидиране в края на предишния месец, бе назначен за заместител на Елисеев, като ще дава отговор за селското стопанство. " Русия ще бъде тук вечно ", съобщи Ковальов.

След като завладя Херсонска област, Москва води политика на русификация: в обращение бе въведена рублата, стартира издаването на съветски паспорти, а в края на юни отвори порти и първата съветска банка. В същото време критиците на съветските дейности са подложени на напън, а икономическата интензивност значително е под контрола на окупационната администрация, отбелязва Агенция Франс Прес.

Руският военнопрестъпник Владимир Путин разгласи при започване на нашествието в Украйна, че няма планове да я окупира. Сега Кремъл декларира, че жителите на Херсонска област сами би трябвало да изберат своето бъдеще, загатвайки, че гледа благосклонно на произвеждането на референдум за присъединение към Русия, както стана с Крим.

През последните седмици обаче бяха осъществени няколко атентата против назначени от Москва представители на окупационните управляващи. Освен това украинските въоръжени сили започнаха контраатака в Херсонска област и си върнаха част от изгубените територии, показва Агенция Франс Прес.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР