Бивш служител на Гранична полиция“ с разказ за отношението на

...
Бивш служител на Гранична полиция“ с разказ за отношението на
Коментари Харесай

Бивш граничен полицай с разкрития за отношението към мигрантите

Бивш чиновник на „ Гранична полиция “ с роман за отношението на служители на реда към мигранти.

Вчера втора част на международното журналистическо разследване на 9 европейски медии сподели видео по какъв начин български служители на реда държат мигранти в колиба с решетки - без право на процедура по интернационална протекция.

Самоличността на някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи по негово гледище е скрита.

" Въпросните мигранти пристигаха в тази колиба от багажниците на избрани служебни коли, някои от тях бяха в доста тежко здравословно положение, аз съм виждал да колабират един-двама, при което назад се връщаха в колите и се караха към лечебни заведения ", описа за bTV някогашният чиновник на „ Гранична полиция “.

По думите му е имало и принуждение.

" Имало е принуждение, виждал съм ги с изпокъсани гащи, ухапани от кучетата, имало е кървящи, само че пред мен насилието е било просто бутане, поритване и това е. Но очевидно някои от тях бяха ранени ", добави някогашният служител на реда.

Раниците на мигрантите били изтарашвани.

„ Ако има някоя бутилка вода, им се хвърляше назад в бараката, само че всичко останало се прибираше в чували и се изхвърляше на стотина метра настрана на едно сметище. Самите мигранти бяха карани да си събират чувалите и да си ги носят до такава степен, съпровождани от служители на реда ", сподели още някогашният граничен чиновник.

В бараката мигрантите са престоявали няколко часа, до момента в който дойде камион за извозването им до границата.

Снимката е илюстративна / AFP

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР