Бивш руски полицай, който вече беше осъден на доживотен затвор

...
Бивш руски полицай, който вече беше осъден на доживотен затвор
Коментари Харесай

Руски сериен убиец на жени получи втора доживотна присъда

Бивш съветски служител на реда, който към този момент беше наказан на пожизнен затвор за убийството на 22 дами, през днешния ден беше приет за отговорен за още 56 убийства, съобщи Франс прес, като се базира на прокуратурата. Областният съд в сибирския град Иркутск призна Михаил Попков, прочут като Ангарския фанатик, за отговорен в убийството на 56 дами сред 1992 и 2007 година Той бе приет за отговорен и за изнасилването на 10 от жертвите си. Попков е имал "патологична потребност да убива хора ", се отбелязва в известието на прокуратурата.

Бившият съветски служител на реда към този момент бе наказан през 2015 година за изнасилването и убийството на 22 дами. Впоследствие той призна още 56 убийства, само че за три от тях полицията не можа да откри доказателства. Попков убивал жертвите си, откакто ги канел на нощна разходка, от време на време в полицейска кола и в извънработно време, покрай град Ангарск. Като чиновник на реда той взел участие в следствието на някои от личните си закононарушения, с цел да отклони съмнения от себе си, споделиха негови сътрудници. Попков бил задържан през 2012 година във Владивосток, разпознат след широкомащабно следствие измежду 30 000 души и ДНК разбор на локални поданици.

Тъй като на няколко местопрестъпления са открити следи от гуми на автомобил "Нива ", били сравнявани следите от гумите на колите на проверяваните, с тези на местопрестъпленията. Накрая проверяващите попаднали на следите на Попков, който през 1998 година се уволнил от полицията (тогава милицията), показва ТАСС. При следствието на второто дело са открити телата на 12 дами, само че самоличността на 14 от жертвите му до момента не е открита. С общо 78 убийства, 53-годишният Попков счупи "рекорда " на най-известните в Русия други двама серийни убийци.

От другите съветски серийни убийци Андрей Чикатило беше екзекутиран през 1994 година за убийството на 53 възрастни и деца по руско време. През 2007 година различен сериен палач - Александър Питшушкин, беше наказан на пожизнен затвор за убийството на 48 души в Москва. Попков ще излежава присъдите си в колония със непоколебим режим.

Той е лишен от званието младши лейтенант от милицията. Прокурорът Александър Шкинев заяви, че Попков счита да апелира присъдата си. Осъденият е неудовлетворен от правосъдното решение да бъде лишен от звание, тъй като това го лишава и от пенсия. Като някогашен чиновник на правоохранителните органи, Попков получавал към 24 000 рубли (620 лева.) пенсия. Тъй като след първата му присъда стартира второ следствие, някогашният служител на реда не е бил изпратен да я излежава, а останал в предварителния арест.

Той наричал себе си "чистач " и твърдял, че е убивал единствено дами, които водели разхлабен живот, заяви "Интерфакс ". Това обаче не дава отговор на истината, тъй като Попков качвал в колата си млади дами, които се прибирали късно от работа. Той направил най-малко три от убийствата по време на дежурство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР