Бивш руски губернатор оспорва решение на президента Владимир Путин за

...
Бивш руски губернатор оспорва решение на президента Владимир Путин за
Коментари Харесай

За първи път Путин съден от бивш руски губернатор

Бивш съветски губернатор оспорва решение на президента Владимир Путин за отстраняването му от поста във Върховния съд на страната. Това е първият случай по рода си от десетилетия, осведоми Агенция Франс Прес.

Днес съдът изпрати на Путин копие със жалбата , оповестиха от Кремъл пред Интерфакс.

Михаил Игнатиев ръководи Чувашия, на към 700 километра източно от Москва, от 2010 година Путин у волни Игнатиев на 29 януари с декрет. Руският водач се стимулира с това, че е изгубил доверие.

58-годишният съди Путин персонално, оспорвайки законността на решението на президента на Русия.

Върховният съд на Русия ще прегледа жалбата на 30 юни.

Игнатиев беше уволнен малко след разпространяване на видео, на което принуждава пожарникар да подскача преди да получи основните от пожарна на публична гала. Случаят провокира рецензия, а Игнатиев се отбрани, че просто се е шегувал.

При различен противоречив случай през януари Игнатиев призовал да се избиват публицистите, които хвалят живота в Западна Европа. По-късно той се извини, отбелязвайки, че думите му са неправилно разтълкувани.

Съдебната тъжба ще бъде прегледана, до момента в който в това време Игнатиев се лекува от двустранна пневмония в болница в Санкт Петербург. Той е в тежко положение, написа " Комерсант ", базирайки се на източник.

Руски медии оповестяват, че това е първата тъжба по рода си при ръководството на Путин , до момента в който е имало два сходни случая при Борис Елцин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР