Бивш лидер на колумбийската бунтовническа група ФАРК беше арестуван по

...
Бивш лидер на колумбийската бунтовническа група ФАРК беше арестуван по
Коментари Харесай

Колумбийски бунтовник се оказа... наркобарон

Бивш водач на колумбийската бунтовническа група ФАРК беше задържан по съмнение в скрит план за трафик на огромни количества кокаин към Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Съединени американски щати са поискали изгонването на Сеуис Ернандес, прочут още като Хесус Сантрич.

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос съобщи, че няма да се поколебае да подпише заповедта за екстрадиция, в случай че получи правосъден развой и има безапелационни доказателства против него.

Слепият размирен водач беше задържан в резиденцията си в Богота. Смята се, че той и трима съучастници са възнамерявали да внесат в Съединени американски щати няколко тона кокаин, чиято стойност на едро е достигала 15 милиона $. Те са се похвалили, че разполагат с достъп до лаборатории за произвеждане на опиата и регистрирани в Съединени американски щати самолети, с които да го доставят.

Според изискванията на подписаното през 2016 година спокойно съглашение партията, която стана наследничка на ФАРК, би трябвало да получи минимум 10 места в Народното събрание. Едно от тях беше непокътнато за Сантрич. ФАРК упрекна държавното управление, че се пробва да саботира мирния развой.



Според същото съглашение бунтовниците поставят оръжие и признават действията си, само че получават прошка за тях. Те обаче нямат имунитет за действия, осъществени след подписването на съглашението през декември 2016 година.

В продължение на години придвижването се устояваше с "военен налог " върху трафика на кокаин през следената от него територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР