Бивш инженер и съосновател на Waymo – подразделението за автономни

...
Бивш инженер и съосновател на Waymo – подразделението за автономни
Коментари Харесай

Бивш инженер на Google влиза в затвора заради кражба на търговска тайна

Бивш инженер и съосновател на Waymo – подразделението за самостоятелни коли на Гугъл, бе наказан на 18 месеца затвор за кражба на комерсиална загадка в интервала преди да се причисли към софтуерния колос Uber.

Антъни Левандовски е изтеглил на преносимия компютър си над 14 хиляди файла от базата на най-голямата търсачка в света преди да напусне през януари 2016 година, а по-късно в Uber работи по план за робокола до уволнението си през 2017-а, съобщи „ Би Би Си “.

Заради злоупотребата сега той дължи на Alphabet 179 млн. $, вследствие на което през март разгласи банкрут на учредената от него компания за самостоятелни камиони Pronto.

По време на правосъдния развой Левандовски се надяваше да получи присъда от 12 месеца домакински арест и заяви, че има пневмония, както и че се притеснява, че може да почине в пандиза от ковид. Според арбитър Уилям Алзъп обаче неналичието на решение за отнемане от независимост ще съставлява „ зелена светлина за всеки предстоящ брилянтен инженер да краде търговски секрети “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР