Битовата престъпност Бяха направени няколко стъпки по отношение на справянето с

...
Битовата престъпност
Бяха направени няколко стъпки по отношение на справянето с
Коментари Харесай

Каракачанов: Има страхове, че ако се приеме предложената от мен Циганска концепция, някой от Брюксел ще ни се скара

Битовата престъпност
Бяха направени няколко стъпки във връзка с оправянето с битовата престъпност, само че съгласно мен те не са задоволителни.

Това съобщи преди дни във Варна водачът на Вътрешна македонска революционна организация и лидер на листата във Варна Красимир Каракачанов, съобщи Varna24.bg.

Според Каракачанов към момента част от българските политици имат страхове и предубеждения, че в случай че настъпят доста по тематиката – превъзмогване на проблемите с битовата циганска престъпност, някой ще им се скара, било то от някое посолство или от Брюксел.

Затова година и половина тактиката, добила известност като „ Циганска идея “, която аз предложих за интеграция на циганското население, събира прахуляк в деловодството на Министерския съвет и не видя бял свят. Проблемът обаче не се взема решение с това, че си заравят главата в пясъка, а даже в противен случай – става тъкмо противоположното и проблемите нарастват. Въпреки че успяхме да реализираме редица триумфи със усилване на полицейското наличие в дребните обитаеми места, в това число и посредством основаването на мобилни полицейски сектори, то би трябвало да се създадат още няколко неща, съобщи Каракачанов.

Първо: една цялостна тактика за интеграция на маргинализираните общности, която да включва – обучение и основаването на просветителни и трудови привички. Трябва да се обвърже приемането на обществени помощи с посещаването на учебно заведение, само че освен официално, а да има и някаква успеваемост, т.е. да се минава от клас в клас. Защото в случай че някой на 20 години е към момента във втори клас, значи нищо не е направил, изясни той.

Освен това ще продължаваме да настояваме да се одобри предлагането ни за основаване на доброволни отряди, които да са в помощ на полицията. Така ще могат да бъдат подпомагани чиновниците на реда, изключително в по-малките обитаеми места, където циганската престъпност продължава да бъде камшик за популацията. Това съгласно нас е една от формите, с които биха могли да бъдат подкрепени полицейските чиновници при оправянето им с тези проблеми, разяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация е за разширение на обсега на неизбежната защита
И един въпрос, който мина на първо четене в Народното събрание – това е тематиката с неизбежната защита. Всеки български жител при избрани условия със законно притежаваното си оръжие да може да пази живота и собствеността си при посягане. Сега човек може да употребява законно притежаваното си оръжие, единствено в случай че употребява равнозначно по мощ въоръжение, съобщи Каракачанов.

Примерно в случай че влязат трима мургави наши съграждани с ножове и брадви у Вас, а Вие имате ловна пушка, би трябвало да им кажете – извинявайте момчета, само че преди да ме наръгате, аз би трябвало да отида да си взема брадвата, тъй като не мога да си употребявам пушката, даде образец лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация за Варна.

И не стопираме дотук. Другото изискване е да има принуждение и щурм, т.е. някой да счупи вратата и прозореца, с цел да влезе в парцела Ви. Какво вършим обаче в случай че нарушителят Ви срещне в двора, където няма какво да счупи, т.е. нямаме щурм? Нямате право да извършите нищо, уточни Каракачанов.

Затова би трябвало да има промени, с цел да има повече почит в незаконния контингент и ще го има, в случай че се знае, че похищенията няма да бъдат безнаказани, в това число, че това може да коства живота на нарушителя, разяснява Красимир Каракачанов.

Той засегна и позитивните промени в българската войска, които би трябвало да продължат.
За последните 4 години в бранша на защитата бяха направени неща, които не бяха свършени за интервал от 30 години. Инвестициите в този бранш би трябвало да продължат и за в бъдеще, тъй като защитата не е единствено войска, която е способна да води война и да пази страната, само че това са вложения и в стопанската система, съобщи министърът на защитата.

Когато се модернизира и въоръжава армията с техника и въоръжение създадено в България, то на процедура се подкрепя родната стопанска система. Ще дам и съответния образец за Варна. Фактът, че двете фрегати ще бъдат строени във варненска корабостроителница значи, че 820 млн. лева, колкото е цената на тези фрегати, ще влязат в стопанската система на България. Ако бяха купени подготвени от чужбина, тези пари щяха да влязат в непозната стопанска система. Сега 820 млн. лева ще влязат във варненска корабостроителница, налозите ще бъдат платени в България, респективно в община Варна, а също така ще бъдат наети в допълнение експерти и служащи в корабостроителницата, до момента в който се извършва този план в идващите 6 години. Ето това разбирам аз свързването на обраната с стопанската система, разяснява той.

Същото касае и планът за бронираните машини за специфичните сили.

98 бронирани машини на стойност 50 млн. лева ще бъдат издигнати в българско дружество в Самоков. Това значи, че парите на българския поданик ще бъдат вложени в работни заплати, а налозите и осигуровките от тези заплати ще бъдат платени в българския бюджет, уточни Каракачанов.

По отношение на защитата считам, че би трябвало да продължим и с нарастването на възнагражденията на военнослужещите. Това, което стартира да се прави в последните месеци, е една стратегия, по която ние работим три години – става въпрос за обезпечаване на жилища за българските военнослужещи, изясни ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация.

Върху парцелите, които са благосъстоятелност на Министерството на обраната в огромните гарнизонни градове, с отстъпено право на градеж ще се получават подготвени жилища в приключен тип. По този метод ще решим няколко казуса. Първо върху тези парцели, които десетилетия наред се продаваха за жълти стотинки и влизаха парите в държавния бюджет, то в този момент предвиждаме там да бъдат издигнати жилища за българския военнослужещ, без страната и жителите да дадат и един лев. Второ – ще спрем да плащаме налози и защита. Над 36 млн. лева са парите, които даваме за защита на сходни парцели и за мен това са неверни пари, съобщи Красимир Каракачанов.

Той добави, че в случай че тази политика продължи, то в границите на идващите три години ще бъдат обезпечени близо 4000 жилища за потребностите на българските военнослужещи. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че концепцията е те да бъдат в приключен тип, тъй че военнослужещите да могат да се настаняват незабавно.

Красимир Каракачанов разяснява и казуса с местата в детските градини и ясли.
В огромните градове знаем доста добре, какъв брой е мъчно ситуацията с градините и яслите. Имаме концепция в тези обекти, които следва да бъдат издигнати като жилищни здания да бъдат построени детски центрове или детски градини, с цел да е комфортно на фамилиите на военнослужещите, съобщи той.

Виждате, че се стремим да подобрим оптимално обществения пакет на хората. Искаме да се усили освен заплащането, което върви нагоре през последните 4 години, само че и да подобрим общественият им пакет, сподели още Каракачанов.

Според него посредством всичко това се цели специалността военнослужещ да стане мечтана и атрактивна измежду младежите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР