Битоля. Докато македонската и гръцката делегации обядваха край Преспанското езеро

...
Битоля. Докато македонската и гръцката делегации обядваха край Преспанското езеро
Коментари Харесай

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски: И с цената на живота си няма да призная договора за името с Гърция

Битоля. Докато македонската и гръцката делегации обядваха край Преспанското езеро дружно с високопоставените представители на Европейския съюз и Организация на обединените нации след подписването на контракта за името в Псаредес (Нивици), главната македонска опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ протестираше в Битоля. В наличието на хиляди жители фракцията още веднъж удостовери, че ще гласоподава срещу конституционните промени, нужни за смяна на името на страната и че ще се бори с всички демократични средства против „ контракта за капитулация “, предава скопското електронно издание „ Независен “ .
„ Аз, Християн Мицковски, от сърце и умишлено ви споделям, гледайки македонците и жителите на Република Македония в очите, почтено и изправено, че в никакъв случай, даже и с цената на живота си, няма да поддържа това капитулантско дело на Зоран Заев “, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски пред протестиращите.
Той съобщи, че Македония е името, което македонците признават и с което се разграничават от другите.
„ Не забравяйте, това е нашият код. Вярвам в правила и полезности. И в този момент не мога да се откажа от моите правила и полезности. И за всичко това, което вършат в този момент в Македония, ще пристигна ден, когато ще дават отговор, както пред законите, по този начин и пред народа ", акцентира Мицковски.
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че през цялото лято управлението на партията ще обикаля Македония и ще посети всички градове и села. Той разгласи, че това ще е „ Лято за Македония “.
„ Това лято ще бъде „ Лято за Македония “, тъй като това подобен е нашият дълг към родината. Затова се борим и ще продължим да се борим. Представители на партията ще посетят всеки град. Ще посетим домовете на хората и ще беседваме с всеки поотделно. Ще желаяме мнение, ще имаме цивилен срещи, на които ще разкажем нашата истина, нашата позиция и настройки. Ще се противопоставим на всичко, което през днешния ден изтезава всеки един жител. Хората би трябвало да бъдат деликатни, не би трябвало да се хващаме на режисирани провокации ", продължи Мицковски.
Според неговите думи, македонската власт е подценила народа си.
„ Имаме работа с държавно управление и човек, които подписаха контракт за капитулация. Запомнете – КАПИТУЛАЦИЯ. Имаме толкоз неспособно извършени договаряния, че в този момент на власт имаме държавно управление, което е с прякор „ капитулантско “. Не единствено, че няма победа. Виждате ли някой в Македония да се радва през днешния ден? Напротив, хората тъгуват и плачат. За каква победа ни приказват? От такива неистини, даже и на Барон Мюнхаузен би му паднала шапката. Нещо повече, видяхме по какъв начин той (Заев) се кълне в предците, в дедовината, в татковината, закле се, че до момента в който диша, няма да разреши смяна на Конституцията. Голата истина е, че с контракта, Заев е трансформирал идентичността и че съгласно контракта, македонско и македонци е нещо напълно ново и друго от това, което бяхме до момента. Има една категория, която е непозната за тази партия и този човек. Тази категория се споделя позор. В този мрак за македонската страна, в този тъмен тунел за нашето общо бъдеще... е ясно едно. Заев би трябвало да падне, с цел да може Македония да се издигне “, заключи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР