Биткойнът поевтинява рязко за втори пореден ден на търговия, отстъпвайки

...
Биткойнът поевтинява рязко за втори пореден ден на търговия, отстъпвайки
Коментари Харесай

Цената на биткойна тръгна надолу, вече е под 50 000 долара


Биткойнът поевтинява внезапно за втори следващ ден на търговия, отстъпвайки от рекордните равнища, достигнати в неделя, защото вложителите стартира да наподобява обезпокоени от прекомерно бурното повишаване на водещата криптовалута от началото на годината и част от тях избират да продават, с цел да осъществят облаги от дългите си позиции.

В началото на днешната европейска търговия биткойн ът поевтинява с близо 12% към Щатски долар 48 300, откакто през уикенда най-популярната цифрова валута нарастна до нов исторически връх към $58 300, съгласно данни на CoinDesk, съобщи БНР.

От понеделник насам биткойн ът към този момент се остъпва с повече от 16% от рекордния си неделен връх, само че все пак към момента се търгува с към 75% над равнищата си от началото на 2021 година

Говори се, че зад този ценови спад стои ликвидацията на дълги позиции в биткойн и за към 1,5 милиарда $ на криптоборсата Binance, което накара и някои дребни вложители да стартират да продават.

Вчерашните мнения във връзка с биткойн а на американския финансов министър Джанет Йълн също способстват за дълбоката низходяща промяна на водещата криптовалута.

Джанет Йелен съобщи, че биткойн ът е извънредно неефикасен при реализиране на преводи и е мощно умозрителен актив. Тя също по този начин означи нуждата от по-затегната регулация при търговията на криптовалути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР