Биткойн падна с 20% от рекордните нива, отбелязани по-рано този ...

Биткойн падна с 20% от рекордните нива, отбелязани по-рано този

Биткойн се срива с 20% от рекордните нива заради новия COVID щам

Биткойн падна с 20% от рекордните равнища, маркирани по-рано този месец, защото новият вид на ковид подтикна търговците да се отдръпват от рисковите активи по целия свят.

Най-голямата цифрова валута падна с цели 7,8% до 54 377 $, най-ниското си равнище от 12 октомври.

Криптовалутата се насочва към най-големия си еднодневен спад от 20 септември и се намали с повече от една пета, откакто по-рано този месец доближи рекордния връх от съвсем 70 000 $.

 биткойн 26.11

Според учени разновидността на COVID-19, открит в Южна Африка, Ботсвана и Хонконг, има необикновена композиция от разновидности и може да е в положение да избегне въздействията на имунизациите или да го направи по-преносим.

„ Разпространението на разновидността, изключително в други страни, може да повреди още повече инвеститорския глад “, сподели Юя Хасегава от основаната в Токио борса Bitbank. "Възходът на BTC евентуално ще бъде стеснен и пазарът би трябвало да се приготви за по-нататъшни загуби. "

Биткойн доближи най-високата си стойност от 69 000 $ по-рано този месец, защото от ден на ден огромни вложители одобриха криптовалутите, а мнозина бяха привлечени от хипотетичните му устойчиви на инфлация качества. Други се насочиха към цифровия токен поради обещанието за бързи печалби.

Въпреки това биткойн остава мощно неустойчив, поставяйки под въпрос неговата склонност като устойчиво средство за предпазване на стойност.

По-малките криптовалути, които са склонни да се движат в тандем с биткойн, също паднаха.

Етереум, вторият по пазарна капитализация, падна с цели 11,6% до най-ниското си равнище от седмица. За последно беше на $4,070, което е спад с съвсем 18% от рекордно високото си равнище на 10 ноември.

Навлизайки в тази седмица, анализаторите довореха за редица спънки пред криптоактивите, в това число условията за данъчно отчитане на Съединени американски щати за цифровите валути и засилващото се регулаторно ограничение на Китай. Сега вероятността за нов вариант на вируса рискува да подбие ликвидността и апетита за риск за спекулативния бранш.

Както постоянно, "биковете " на пазара остават отдадени на мнението, че повече институции и вложители на дребно ще прегърнат виртуалните валути.

Стойността на биткойн се е покачила с повече от 85% тази година.

Източник: bloombergtv.bg