Биткойн остава в низходяща тенденция въпреки очакваното публикуване на данните

...
Биткойн остава в низходяща тенденция въпреки очакваното публикуване на данните
Коментари Харесай

Биткойн може да падне под $25,000 – ето защо

Биткойн остава в низходяща наклонност макар предстоящото издание на данните за инфлацията в Съединени американски щати. Настоящата пазарна неустановеност е обвързвана най-много с приближаването на тавана на дълга на страната, който наближава своя лимит.

Тази обстановка оказва отрицателно въздействие върху рисковите активи, като евентуално може да докара до спад в цената на BTC до към $25,000.

Влиянието на увеличаващия се таван на дълга на Съединени американски щати се прояви освен на крипто пазара, само че и на фондовия пазар. Тясната корелация на Биткойн с фондовия пазар изяснява спада му при такива пазарни условия.

Според министъра на финансите Джанет Йелън се чака Съединени американски щати да доближат тавана на дълга си до 1 юни. Това дава на вложителите много малко време и е разбираемо, че те са внимателни, тъй като нарушаването на тавана на дълга може да има тежки стопански последствия.

Вероятно е Съединени американски щати още веднъж да покачат тавана на дълга, както са го правили от 1960 година насам. Въпреки това доста въпроси, свързани с стопанската система, остават без отговор. Следователно вложителите евентуално ще възприемат по-консервативен метод през този интервал.

Рисковите активи, в това число акциите и Биткойн, ще продължат да поевтиняват до 1 юни. Последващото решение по отношение на тавана на дълга ще дефинира метода на вложителите към пазара. Въпреки това резултатът, без значение дали е позитивен или негативен, остава нерешителен.

Ако цената на Биткойн се намали през идващия месец, тя евентуално ще доближи $25,000. Понастоящем биковете поддържат поддръжката на $26,000, въпреки и нестабилно. Дори леко усилване на натиска на продажбите от страна на мечките може да пробие тази поддръжка, което да докара до спад на BTC до $25,000.

Мечият тренд на Биткойн под 50-дневната му пълзяща междинна в допълнение поддържа този сюжет. Този разбор обаче е използван единствено в кратковременен проект. В дълготраен проект цифровият актив остава най-вече бичи, като се търгува над 200-дневната си пълзяща междинна.

Ако биковете съумеят да задържат равнището от $26,000 през новия месец, краткосрочната вероятност за BTC става бича. Това евентуално би довело до възобновяване и ново рали на цените. При подобен сюжет криптовалутата елементарно би възстановила равнището от $30,000.

Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на равнище от $26,450, отбелязвайки спад от 0.16% през последните 24 часа и загуба от 1.44% на седмичната графика.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР