Биткойн, най-голямата криптовалута в света, отново надхвърли границата от $26,000

...
Биткойн, най-голямата криптовалута в света, отново надхвърли границата от $26,000
Коментари Харесай

Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, още веднъж надвиши границата от $26,000 на фона на извънредно оптимистична макросреда.

Неотдавнашното рали на цифровия актив беше подтиквано от цялост от фактори, в това число неотдавнашното решение на Федералния запас на Съединени американски щати да включи още веднъж печатницата за пари, с цел да избави американските банки.

В рамките на последната седмица Фед добави към портфейла си активи на рекордна стойност от $300 милиарда, компенсирайки количественото стягане (QT).

Това ненадейно нарастване на салдото на Фед заслужава изключително внимание. То е най-голямата добавена сума, откогато централната банка изпомпа $500 милиарда на пазара след срутва на COVID-19 през март 2020 година Освен това доходността на облигациите спадна с над 25%, а показателят на потребителските цени (ИПЦ) се намали до 6.0% на годишна база, в сходство с упованията. Тези събития фрапантно трансформираха упования лихвен % и ритъм на покачване от по-нататъшно стягане към идно облекчение.

Според немския публицист и създател Холгер Жаепиц този кръг от количествени удобства (QE) се организира в международен мащаб и води до растеж на фондовите пазари. В скорошен туит той означи, че централните банки още веднъж изпомпват милиарди ликвидност на пазара, което води до повишаване на общия баланс на трите водещи централни банки.

Бичата макросреда докара до внезапен растеж на цената на Биткойн, като цифровата валута проби основната зона на опозиция при $25,000 – $26,000 и нападна годишните върхове.



Основателят на Eight Global и анализатор Майкъл ван де Поуп назова придвижването и чака цената да доближи $28,000 – $30,000, в случай че успее да се задържи над $25,900.

Известният анализатор Боб Лукас също чака цифровата валута да се придвижи към $28,000, откакто се откри над $25,000.

Въпреки тези оптимистични прогнози, някои внимателни гласове предизвестяват за евентуални рискове. Greeks.Live да вземем за пример съобщи, че следва приключването на 46,000 варианти за BTC със съответствие пут-кол от 1.11, точка на оптималната болежка от $23,000 и номинална стойност от $1.18, което може да докара до нараснала волатилност на пазара.

Междувременно анализаторите от The Kobeissi Letter са скептични към актуалните пазарни условия. Те настояват, че акциите на софтуерните компании порастват, като че ли рецесията е избегната, цените на петрола падат, като че ли светът е в криза, районните банки се намаляват, като че ли банковата система се е сринала, а огромните банки порастват, като че ли всичко е наред.

, заключават анализаторите.

Както при всеки финансов пазар, цената на Биткойн е обект на разнообразни позитивни и негативни фактори. Макар че неотдавнашният скок на цената беше подхранван от бича макросреда, към момента не е ясно какъв брой стабилно е това рали и дали ще продължи в дълготраен проект.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР