Битката за титлата между Лудогорец и ЦСКА на практика отдавна

...
Битката за титлата между Лудогорец и ЦСКА на практика отдавна
Коментари Харесай

Сотириу Vs Кайседо – битката на голмайсторите

Битката за купата сред Лудогорец и ЦСКА на процедура от дълго време завърши, а от скоро и на доктрина към този момент няма такава.

Все още обаче остава открит и без отговор въпросът кой ще стане голмайстор на шампионата. За наградата спорят централните нападатели на двата тима - Пиерос Coтириу и Жорди Кайседо. Кипърецът за момента е с едни гърди напред със своите 16 гола, до момента в който еквадорецът е с 15.

Дуелът сред двамата е комфортен мотив да проследим по какъв начин са се развивали такива борби през годините, написа " Мач Телеграф ". Говорим единствено за такива, в които голмайсторската корона си оспорват играчи от първите два отбора в класирането.

До момента е имало 10 такива случая, като превъзходството в интерес на претендента от тима - първенец, е голямо - 7:2. Само един път краен победител не е имало, като и двамата играчи са приключили с еднакъв брой голове. Интересното е, че това се случи когато претенденти за купата бяха Лудогорец и достоверният ЦСКА.
 Нови треньорски рокади в ЦСКА
Нови треньорски рокади в ЦСКА

Вижте детайлности

През 2012-а " орлите " завоюваха първото си злато, като в последния кръг биха " алените " с 1:0 в Разград. Преди този мач звездите на двата тима - Иван Стоянов и Жуниор Мораеш имаха по 16 гола. Активът им остана съшия и след мача, което направи и двамата изпълнител номер 1 в шампионата.

Двата случая, в които състезател на вицешампиона стана голмайстор и завоюва борбата със стрелеца на съперника се случиха тъкмо през период от 10 години - 1981/82 и 1991/92. И в двата случая първенец ставаше ЦСКА. За " сините " пък оставаше утехата, че техният таран ставаше голмайстор. В първия упоменат сезон Мишо Вълчев изпреварва Стойчо Младенов, а във втория - Наско Сираков финишира пред Йордан Лечков.

Като цяло борбите сред стрелците на първенеца и съперника са с близо 60-годишна отминалост, а първата е от 1962/63. Тогава Спартак Пд става първенец, а неговата звезда Тодор Диев - голмайстор. Втори остава Ботев Пд, чийто водещ изпълнител и боец по това време - Георги Аспарухов-Гунди способства с 20 гола за своя отбор. Петър Жеков и Наско Сираков пък са единствените двукратни спечелили в такива битки.

Днес ще е един от основните мачове за развоя на борбата сред Сотириу и Кайседо, още повече, че скоро се чака кипърецът да бъде пуснат в отмора, до момента в който мислите на еквадореца ще бъдат ориентирани главно към фината за Купата на България, който ще е против Левски на 15 май. Сотириу означи своите 16 попадения в 22 мача, до момента в който Кайседо е вкарал 15 гола в 25 срещи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР