Бисер Лазов, освен чрез фиктивен и очевидно неистински договор между

...
Бисер Лазов, освен чрез фиктивен и очевидно неистински договор между
Коментари Харесай

Основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов участва пряко в атаката срещу „Дунарит“

Бисер Лазов, с изключение на посредством мним и явно неистинен контракт сред „ Кемира “ и „ Виафот “, взе участие в офанзивите да бъде високомерен военния цех „ Дунарит “ и посредством към този момент добре известното сдружение „ Хедж инвестмънт “. То притежаваше и прибрания то страната боен цех „ Авионамс “. Лазов евентуално е фалшифицирал редица документи, които се употребяват пред Агенцията по вписвания, в правосъдни каузи и под дърво и камък, само че никой не се осмелява да преследва и упрекна очевидеца на прокуратурата, за нито едно от дейностите му, колкото и неуместни, нагли и очевадно противозаконни да са.
Мажоритарният притежател на КТБ Цветан Василев неведнъж съобщи, че е бил изнудван за безплатно прекачване на акции от " Виваком ", " Петрол " и " Дунарит " " на избрани компании, зад които стоят избрани хора ". Както и че тези хора са " крадецът, който вика: Дръжте крадеца ".

„ " Дунарит " постоянно е бил цел на Пеевски и Борисов. Сталийски беше собственик на 50% посредством подставено лице от 2010-а до 2013 година. След това присъстваше в претенциите на Пеевски през 2014 година. " Дунарит " постоянно е бил измежду хапките на този тандем. Сега взеха решение, че им се поставят както КТБ, по този начин и заводът “, споделя Цветан Василев.

Разказахме ви по какъв начин прокурорският очевидец Бисер Лазов взе участие директно в офанзивата против „ Дунарит “. Неговия автограф стои под подозрителен документ, който е в интерес на офшорката на юриста на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това е една част от присъединяване на Лазов в схемата. Какво още прави той и шайката към него, с цел да оказват помощ военния цех да смени притежателя си принудително.

Малко предистория

Атаката против КТБ беше последвана от дейности за преодоляване на сдруженията, държащи капитала на " Дунарит ". Голямата драма се разигра към " Хедж Инвестмънт България " АД - сдружение, в което КТБ държи 9.28% от капитала. Припомняме, че това сдружение на собствен ред е притежател на " Кемира " ЕООД, притежаващо 92.012% от капитала на " Дунарит ".

През 2015 година против „ Дунарит “ бяха подхванатите дейности и от държавните органи. Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерския съвет взема стремително решението за прекъсване на лиценза на предприятието. Спрян бе лиценза на " Дунарит " за експорт, импорт и трансфер на оръжия. Мотивът за прекъсване на лиценза, макар годишно милионни облаги и постоянното обслужване на взетите заеми, поради " нарушена икономическа непоклатимост и надеждност " на компанията. Това изкара синдикатите и служащите на площада. Истината за отнемането на лиценза беше напълно друга. Единствената цел бе да се сложи сдружението на колене, лишавайки го от опция да извършва контракти за продукция по стандартите на НАТО с сътрудници от три континента - Европа, Азия и Африка. Преди обаче да се намеси страната Лазов прави поредност от планувани дейности. КОЙ ги е планувал може би ще разберем по време на идния разпит на Лазов в „ Делото КТБ “, който би трябвало да стартира на 26 март в профилирания съд.

Документирана шизофренията на Бисер Лазов

В края на август 2014 година в Агенцията по вписванията (АВ) доближава искане за регистриране на промени в Търговския указател по партидата на " Хедж Инвестмънт ". Заявител на настояването за промени е главният очевидец на прокуратурата по " Делото КТБ " Бисер Лазов.

Към заявката си Лазов ползва решение на съвета на шефовете за привикване на общо заседание на сдружението. Решението е с дата 23 юни 2014 година Това е тъкмо три дни след затварянето на КТБ и слагането й под необикновен контрол от Българска народна банка. Оказа се, че съветът на шефовете въобще не е вземал такова решение, а показаният в Агенцията по вписванията документ е антидатиран, а протоколът от сякаш извършеното на 23 юни съвещание е подписан от членовете на съвета едвам на 14 август след извършен върху тях напън.

От заявката, което показва Лазов излиза наяве, че събранието се е провело в офис на " Хедж Инвестмънт ", който се намиращ на ул. " Хубча " в София. Но в този парцел в действителност е неприемливо да се организира такова заседание, тъй като той е на банката, а не на сдружението. Още един гаф се вижда от занесеното заявление от Лазов в АВ - в протокола от събранието, комисията за инспекция на кворума и на показания капитал открила " единомислещо, че на събранието са показани всички акционери ". Установява се обаче, че на главния акционер в " Хедж Инвестмънт " - EFV International Financial Ventures LTD (което държи 90.71% от капитала), въобще не е връчвана покана за присъединяване в такова общото заседание.

Членове на тази комисията са Бисер Лазов и Венета Николова, която се явява на общото заседание като представител на непоканения главен акционер EFV. Към заявката за регистриране е показано и невалидно пълномощие, с което EFV сякаш упълномощил Николова да го съставлява на общото заседание. В последна сметка общото заседание е извършено без присъединяване на нито един от акционерите, само че е регистрирано, че те са дали своят вот цялостната замяна на съвета на шефовете на " Хедж Инвестмънт ".

В този скърпен състав, по предложение на Бисер Лазов, " общото заседание " освобождава тримата членове на съвета на шефовете на " Хедж Инвестмънт ": Албена Андреева, Силвия Петрова и Любомира Масларова-Гюверджелиева. На тяхно място са определени с петгодишен мандат самият Бисер Лазов и сдруженията " Интер Финанс Инвест " ЕООД и " Иновейшън Трейд " АД.

Забележително е, че на второто от тези сдружения Бисер Лазов е представляващ, член на борда на шефовете и има акциите му посредством първото сдружение, което е също негова благосъстоятелност. В този сменен и на практика едноличен състав " общото заседание " на " Хедж Инвестмънт " приема отчета на формираната отново от Лазов комисия за кворума и капитала. Освен това установи, че няма законови спънки и са налице всички условия за приемане на годни решения.

После новоизбраният съвет на шефовете на " Хедж Инвестмънт " " се събира " в лицето на Бисер Лазов, с цел да избере изпълнителен шеф. Лазов участва един път като член на съвета и още два пъти като представител на другите двама членове - " Интер Финанс Инвест " и " Иновейшън Трейд ". След което в тази шизофренична форма Лазов избира себе си за изпълнителен шеф на " Хедж Инвестмънт ". Шизофренията му се удостоверява и от обстоятелството, че това се случва след " разисквания ", както е маркирано в протокола. Явно прокуратурата има съществени учредения да избере Бисер Лазов за главен очевидец по „ Делото КТБ “, той очевидно може да сътвори всичко за всеки, който има потребност.

Квесторите на КТБ стопират Бисер Лазов

В обясненията си*, когато занася цялата документи на „ Хед инвестмънт “ в следствието, Бисер Лазов изяснява, че квесторите на КТБ му били попречили да реализира тези по този начин „ благородно “ замислени от него дейности. Защо обаче се случва това?

Няма данни за получена от квесторите, назначени от Българска народна банка в Корпоративна комерсиална банка, покана за осъществяване на общо заседание на акционерите в " Хедж Инвестмънт ". Както споменахме нагоре, а и в предходния материал КТБ има съвсем 10% от капитала на сдружението. Действията на Лазов се случват зад тила на квесторите на КТБ, макар че по закон цялата преписка след слагането на банката под необикновен контрол би трябвало да минава през тях. Единственото разумно съмнение, до което евентуално всеки към този момент е достигнал е, че Лазов не чака те да реагират. Все отново той е предпазения очевидец на прокуратурата.

Но те реагират. Правят го откакто получават сигнал от чиновник, покъртен от ставащото се. Така поисканото въз основа на всички тези „ документи “ регистриране в Търговския указател по партидата на " Хедж Инвестмънт " е спряно от Агенцията по вписвания. Дадени са инструкции на Бисер Лазов да показа доказателства, че всеки един от акционерите е получил поканата за общото заседание. Той несъмнено няма по какъв начин да го направи, тъй като не му стиска чак пък да фалшифицира подписите на квесторите, а и те може да не са се съгласили.

.

Не съумява с вписването в АВ през 2015 г, само че съумява да подпише контракт с любовницата си

През 2017 година, мистично се появява никому незнаен и на никое място не фигуриращ контракт сред „ Кемира “ (Бисер Лазов) и „ Хедж инвестмънт “ (Албена Андреева) с който първото сдружение встъпва в дълга на второто към КТБ. Договорът би трябвало да е подписан на 6 ноември 2014 година, само че заверката му, както и появяването му е от лятото на 2017 година До в този момент никой не е съумял да откри действителното битие на такова договаряне, тъй като нито има данни в банката за осчетоводяването на подобен дълг, нито в кредитния указател на Българска народна банка има някакъв запис „ Кемира “ в миналото да е била дебитор на КТБ. Какво съгласно вас би попречило на Лазов и Андреева да си сътворят подобен контракт, явно фиктивен преди този момент? За потребностите не на ползите на КТБ, а с цел да може други заинтригувани да получат „ Дунарит “. Дали в миналото ще разберем истината от Лазов и Андреева?

Докато текат всички тези офанзиви през 2015 година " Хедж Инвестмънт " е обект на данъчна проверка, която обаче е блокирана поради дейностите на някогашната към този момент шефка Албена Андреева. Както всички знаят Лазов и Андреева са интимни и бизнес сътрудници, както и очевидци по „ Делото КТБ “. Това е добре известно на всички, в това число и на прокуратурата. Разказвали сме ви по какъв начин си „ пазарят “ парцели дружно, в кои сдружения, вземат участие дружно и ред други обвързващи ги неща. Вижте ТУК и ТУК.

Според обясненията пред следствието на Лазов, Андреева е била сложено лице в „ Хедж “ и поради това той се е погрижил да я смени, с цел да не носи отговорност за дейностите си, които й били нареждани. Андреева, се заличава като шеф по своя самодейност. Кой обаче й подрежда да подпише контракта с Лазов. Кой прави по този начин, че дружно с нея да изчезне и цялата счетоводна документи, която по-късно Лазов занася в следствието.

Как може да се изясни фактът, че в тази документи липсва тъкмо този контракт, подписано от тях двамата, който се появява доста по късно, през 2017 година? Защо са го скрили две години преди този момент? По тези въпроси разсъждават и в съда.

Да се върнем към хронологията на събитията с „ Дунарит “ за край

Избраното през 2015 година, на законно общо заседание, ново управление на " Хедж Инвестмънт " взема решение неотложно да в профил Бисер Лазов като шеф на " Кемира " ЕООД. Буквално два-три дни откакто промяната на Лазов е декларирана за регистриране в Търговския указател, Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерския съвет взема стремително решението за прекъсване на лиценза. Следва сагата с цесиите и появяването на „ Виафот лимитед “, благосъстоятелност на Александър Ангелов, приближен юрист на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

===

*В обясненията си Лазов Лазов декларира, че „ Хедж инвестмънт “ се ръководи от подставени лица на Цветан Василев, като едно от тях е Албена Андреева. По думите му, тези лица са подхванали дейности, които повреждат ползите на банката, защото сдружението е кредитополучател. Не излиза наяве кой упражнява напън над тях. Лазов персонално си бил сложил за задача да смени тези лица, с цел да ги извади от несвойствените им задължения, които за тях били единствено официални, както и да попречи на външни фактори и сили да повреждат банката. Лазов удостоверява, че е направил съществени опити да смени управителния орган, като в него влезе самият той и негови компании. Този път не бил получил схващане от страна на банката, в лицето на квесторите й назначени от Българска народна банка, които не поискали да си дообезпечат заемите с наличните активи на сдружението, което Лазов също им бил предложил. Оказва се, че тъкмо квесторите са му попречили да влезе в управата на сдружението, като са блокирали вписването му комерсиалния указател. В този миг гореспоменатото подставено лице Албена Андреева, което Лазов желае да „ избави “ прибира цялата документи на сдружението и му я предава, тъй като той бил „ единствения заинтригуван акционер “, който взема решение че няма да съобщи документите на вписания в комерсиалния указател шеф, а ще ги съобщи на следствието. Според обяснението на Лазов най-големите му опасения били, че „ Хедж инвестмънт “ АД има свободни от тежест дялове в „ Кемира “ ЕООД, което от своя страна няма банков заем към КТБ, само че пък е мажоритарен притежател в „ Дунарит “, както и че има директно акциите в „ Авионамс “, които също без тежест в КТБ. Заради това можело да се основат „ изкуствено отговорности “ на „ Хедж “ към трети лица, които да бъдат обезпечени с тези свободни от тежест активи и те необезпокоявани да минат в трети лица напълно законно. По този мотив Лазов оповестява, че е пуснал сигнали до прокуратурата и до ДАНС.

Екип Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР