Бирмингам. Промяна на лидера на Консервативната партия би причинило повече

...
Бирмингам. Промяна на лидера на Консервативната партия би причинило повече
Коментари Харесай

Reuters: Консерваторите трябва да подкрепят Тереза Мей, твърди Джейкъб Рийс-Мог

Бирмингам. Промяна на водача на Консервативната партия би предизвикало повече проблеми, в сравнение с може да реши и партията би трябвало да поддържа министър-председателя Тереза Мей, съобщи евроскептичният английски народен представител Джейкъб Рийс-Мог, предава Reuters .
Рийс-Мог, който се смята за един от вероятните наследници на Тереза Мей, съобщи че неналичието на парламентарно болшинство за консерваторите значи, че ще бъде мъчно за различен водач да прокара по-амбициозно съглашение за Брекзит.
„ Партията постоянно счита, че лесното решение е да смени водача си, а в действителност промяната на лидера постоянно предизвиква повече проблеми, в сравнение с взема решение и по тази причина в моето схващане е рационално и внимателно да подкрепим министър-председателя “, съобщи той по време на събитие около годишната конференция на Консервативната партия в Бирмингам.
„ Има доста малко (парламентарно) болшинство за консерваторите, дружно с ДЮП (Демократичната юнионистка партия) и ще бъде доста мъчно за който и да е да прокара една в действителност амбициозна политика за Брекзит на този стадий. Това, от което имаме потребност, е да се придвижим към (споразумение тип) Супер-Канада и това в последна сметка ще събере нужното болшинство “, разясни Рийс-Мог.
„ Супер-Канада “ е предложение от някои последователи на Брекзит за една по-амбициозна договорка за свободна търговия от тази, която Канада и Европейският съюз подписаха през 2016 година.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР