Биотехнологичната германска компания CureVac възнамерява да разработва следващото поколение ваксини ...

Биотехнологичната германска компания CureVac възнамерява да разработва следващото поколение ваксини

CureVac и GSK ще разработват ваксина за новите варианти на вируса

Биотехнологичната немска компания CureVac има намерение да създава идващото потомство ваксини против Covid-19 взаимно с английската фармацевтична компания Glaxo-Smithkline (GSK). Тези ваксини би трябвало да бъдат ориентирани против новите разновидности на вируси, оповестиха двете компании в сряда. Ваксината може да бъде налична през идната година, в случай че бъде сполучливо създадена и утвърдена от управляващите.Още по тематиката

Сътрудничеството се основава на съществуващата ваксина против Covid-19 на Curevac, която сега е в решаващата фаза на развиване и се основава на по този начин наречената messenger RNA (mRNA, осведомителна РНК). GSK възнамерява да поддържа CureVac в производството на до 100 милиона дози от този претендент за ваксина през 2021 година.

„ Това ново съдействие се основава на съществуващите ни връзки с CureVac “, споделя ръководителят на GSK Ема Уолмсли, представена в прессъобщение. „ Това значи, че ние ще комбинираме научната си експертиза в създаването на mRNA и на обичайни ваксини, с цел да ускорим създаването на нови ваксини против Covid-19 “.

Преди дни стана ясно, че немският фармацевтичен тръст, като по този метод засегнатите от пандемията страни ще разполагат с спомагателен избор във връзка с медикаментите в битката за преодоляване на болестта. Този ход уголемява сегашния контракт сред Bayer и CureVac оттатък съглашението за помощ при приемането на регулаторно утвърждение и световното разпространяване на имунизацията. Производството на пробната ваксина обаче ще стартира едвам в края на годината.

Новината бе предшествана от решението на фармацевтичните европейски колоси Sanofi и Novartis AG да дават своите индустриални мощности, с цел да поддържат производството на имунизацията, създадена от американския тръст Pfizer Inc. и немската биотехнологична компания BioNTech SE.

Към момента светът възприема имунизациите като единственият метод за ограничение на пандемията от ковид, която към този момент съумя да отнеме живота на повече от 2,2 млн. души по света.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg