Биоразнообразието и стабилните екосистеми създават надеждна основа за богат асортимент

...
Биоразнообразието и стабилните екосистеми създават надеждна основа за богат асортимент
Коментари Харесай

Lidl разработва първия стандарт за биоразнообразие в традиционното земеделие

" Биоразнообразието и постоянните екосистеми основават надеждна основа за богат подбор и съответно за производството на плодове и зеленчуци. Ако ги пазиме, освен сътворяваме база за висококачествена продукция, само че и осигуряваме високодобивни реколти “, сподели Драгомир Илиев, шеф на сектор „ Стоково доставяне и маркетинг “ в Лидл България.
За създаването на спомагателния сертификационен модул за подкрепяне на биоразнообразието, фокусиран върху Европа, Lidl си сътрудничи с интернационално приети специалисти в областта на устойчивите хранителни системи и земеделието. Този метод обезпечава разнообразни вероятности и висока последователност. Партньори на компанията са Sustainable Food Systems GmbH (SFS), които управляват плана, както и екологичната фондация Global Nature Fund, която способства с богат опит в региона на работата със стандарти в хранителния бранш за възстановяване опазването на биоразнообразието. Освен тях, сътрудници на плана са също Bioland, Lake Constance Foundation, представители на аграрни производители и университетът Nürtingen-Geislingen. Модулът, част от стандарта GLOBALG.A.P., се създава за всички участници на пазара – от производители до снабдители. 
 Катерина Шопова е HR управител на годината Катерина Шопова е HR управител на годината
Катерина Шопова, HR шеф в Лидл България, бе определена за HR управител на годината по време на тазгодишните награди на Българската асо...
" Инициативата на Lidl да разпространява опазването на биоразнообразието при производството на плодове и зеленчуци съответствува с визията на GLOBALG.A.P. да подкрепя безвредното и отговорно произвеждане на храни по света “, сподели Кристиан Мьолер, ръководещ шеф на GLOBALG.A.P
С спомагателния модул за биоразнообразие производителите ще могат да бъдат одитирани за лични аграрни практики за запазване на биоразнообразието като част от годишния одит на IFA. В резултат от този самостоятелен одит производителите ще могат да създадат по-видим своя ангажимент за запазване на биоразнообразието за комерсиалните вериги и да се възползват при нужда от спомагателни образования.
Новият модул добавя съществуващи към този момент ограничения на Lidl за запазване на биоразнообразието. На интернационално равнище те включват асортимента от био храни и личната марка на Lidl за био артикули – Bio Organic, защото био производството е щадящо за околната среда и биоразнообразието. В България компанията предлага над 700 сертифицирани артикули в асортимента си към края на финансовата 2019 година, от които 30% са био артикули лична марка. От 2017 година Лидл България, взаимно с производителите на плодове и зеленчуци, работи по целево съглашение за стабилно понижаване на използването на пестициди, чиито цели надвишават нормативните условия. Компанията слага спомагателен фокус върху тематиката за биоразнообразието и посредством една от най-дългосрочните си начинания – „ Дай късмет на Балканката “, която има за цел опазването на биоразнообразието в българските реки и съответно на един от най-бързо изчезващите типове – балканската пъстърва. Дългогодишната самодейност започва още през 2013 година в партньорство със Сдружение „ Балканка “. Заедно с тях и всички доброволци за 7 години в границите на самодейността са зарибени 31 реки в България с 380 000 балкански пъстърви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР