Биолози от САЩ, Великобритания и Бразилия разясниха отрицателното въздействие върху

...
Биолози от САЩ, Великобритания и Бразилия разясниха отрицателното въздействие върху
Коментари Харесай

Защо коктейлът от алкохол и енергийна напитка е вреден?

Биолози от Съединени американски щати, Англия и Бразилия обясниха негативното влияние върху човешкия организъм от едновременната приложимост на алкохол и енергийни питиета. Тяхното проучване е оповестено в Journal of Psychiatric Research, представено от БГНЕС.
Учените решили в детайли да изучат въздeйствието върху човешкия организъм на етанол и таурин – главните съставни детайли на алкохола и разнообразните енергийни питиета.
Опитите се изразявали в наблюдение държанието на риби от типа риба-зебра, сложени в разнообразни аквариуми, в единия от които имало елементарна вода, а в другия – примес от разнообразни пропорции вода, таурин и етилов алкохол. За да бъдат изучени измененията в държанието по-късно опитните екземпляри по-късно били премествани в резервоари с други риби, в това число и хищни.
В резултат учените стигнали до следните заключения: престояването на рибите-зебри в аквариум с етанол или таурин провокира понижаване на тяхната обществена интензивност. След въздействието на „ коктейла “ при опитните екземпляри се следи внезапно намаляване на реакциите на наличието край тях на див звяр.
Поради което учените от бразилския Федерален университет Санта Мария създали извода, че тауринът усилва отрицателните резултати от използването на алкохол, правейки опитните екземпляри по-малко обществено дейни и по-склонни към риск заради намаляване на чувството за боязън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР