Биографичният филм за краля на рокендрола Елвис на Баз Лурман

...
Биографичният филм за краля на рокендрола Елвис на Баз Лурман
Коментари Харесай

Елвис върна краля на рока в сърцата на киноманите

Биографичният филм за краля на рокендрола " Елвис " на Баз Лурман се изкачи на върха на боксофиса през премиерния си уикенд в Северна Америка, като събра почти 30,5 милиона $ в рядко срещано тъждество с " Топ Гън: Маверик ", заяви наблюдаващият на промишлеността Exhibitor Relations.

Близо тричасовата сага на режисьора Лурман, прочут с лъскави филми като " Мулен Руж! " и " Великият Гетсби ", донесе съвсем два пъти повече доходи от междинното за жанра музикална биография, съобщи анализаторът Дейвид А. Грос от Franchise Entertainment Research.

Въпреки че филмът е " опасен опит ", частично поради присъединяване на относително новия Остин Бътлър в ролята на Елвис Пресли дружно с Том Ханкс в ролята на неговия експлоатиращ управител, полковник Том Паркър, той впечатли публиката и критиците, споделя Грос.

" Това е шоуто на Баз Лурман, музикален, танцов и сексапилен театър - това е шлагер ", сподели той.

" Елвис " е в мъртва битка с " Топ Гън: Маверик " - приятното за публиката продължение на истинския филм от 1986 година, в което Том Круз още веднъж е в ролята на самоуверения пилот-изпитател от Военноморски сили Пийт " Маверик " Мичъл.

През петия си уикенд от стартирането си на пазара филмът завоюва почти 30,5 милиона $.

Сега той е най-печелившият филм за годината в международен мащаб, като мина границата от 1 милиарда $ с близо 522 млн. $ от продажби на билети в Северна Америка и 484 млн. $ в чужбина./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Лос Анжелис / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР