Binance и други фирми от бранша подготвят оферти за поглъщане

...
Binance и други фирми от бранша подготвят оферти за поглъщане
Коментари Харесай

Крахът на FTX впрегна криптоиндустрията да спасява осиротялата Voyager

Binance и други компании от сектора приготвят предложения за усвояване на изпадналия в рецесия криптокредитор Voyager Digital. Действията им идват, откакто FTX, който в началото се съгласи да придобие компанията, сама подаде молба за банкрут, написа CNBC.

Voyager подаде заявление за отбрана по член 11 през юли, откакто крипто хедж фондът Three Arrows Capital просрочи заем от компанията на стойност 670 млн. $.

Voyager трябваше да бъде добит от американското поделение на FTX – FTX U.S., в договорка за 1.4 милиарда $, откакто компанията на Сам Банкман-Фрийд завоюва търг за това. Процедурата обаче се върна в изходна позиция, откакто самата FTX колабира и също подаде молба за отбрана от банкрут.

Клиентите на Voyager не съумяха да изтеглят средствата си, откогато кредиторът спря тегленията на фона на ликвидна рецесия в цялата промишленост.

Тази седмица Binance удостовери слуховете, че нейното дъщерно сдружение в Съединени американски щати Binance.US възнамерява да направи оферта за избавяне на Voyager от колапс, откакто имаше и по-ранна такава.

Говорейки пред Bloomberg, основният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Джао сподели, че Binance.US „ ще направи още една оферта за Voyager, защото FTX към този момент не е в положение да извърши уговорката си “.

Новините идват в миг, когато Джао разгласи избавителен фонд от 1 милиард $, ориентиран към подкрепяне на затруднени компании в промишлеността.
 Спасителят на „ полудялата “ криптоиндустрия
CrossTower, платформа за търговия с крипто и NFT, бе измежду играчите, които се състезаваха да купят Voyager в в началото оповестения правосъден търг. Сега компанията заяви, че още веднъж ще взе участие с модифицирана оферта.

CrossTower също по този начин възнамерява собствен личен фонд за възобновяване на промишлеността. Пред CNBC оттова споделиха, че не гледат на него като на „ съперник “ на този на Binance. „ Става въпрос за стабилизиране на една промишленост, възобновяване на доверието и възобновяване на това, което може би е бъдещето на финансите “, сподели представител на компанията.

„ Ние ще го създадем със средства и гений и ще си сътрудничим с държавните управления и политиците и ще насърчаваме прозрачността. Технологичната промишленост не е построена от един рисков фонд, както и един фонд за възобновяване няма да възвърне тази. “

Междувременно Wave Financial също възнамерява да направи ново предложение за придобиване на Voyager, откакто в началото загуби от FTX, написа по тематиката и Financial News.

Матео Перучио, интернационален президент на Wave, отхвърли да разяснява информацията пред CNBC, само че предишния месец разяснява, че компанията му „ усеща, че нашата оферта е по-добра за вложителите и длъжниците “.

Клиентите на Voyager се надяват, че спасяването на компанията ще включва и такова за основания от нея токен VGX. През август Voyager сложи на пауза търговията и прехвърлянията на VGX и очерта проект за клиентите да разменят своите токени за нови монети на обособен блокчейн. Съдбата на монетата, която падна с над 85% от началото на годината, остава неразбираема.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance Voyager криптоиндустрия възобновяване криптовалути FTX банкрути ПоследниНай-четениКрипто 16 Крахът на FTX впрегна криптоиндустрията да избавя осиротялата Voyager Политика 156 Битката за Фонд на фондовете: С ново предопределение Пулев си подсигурява превъзходство Компании 464 Ситуацията с iPhone се утежнява още повече Имоти 908 Жилищата в София са достъпни* единствено за 10% от семействата Крипто 11578 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 8012 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6282 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5876 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Всички новиниОще от КриптоВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР