Billboard цитира анонимни източници при първото съобщаване за продажбата на

...
Billboard цитира анонимни източници при първото съобщаване за продажбата на
Коментари Харесай

За 150 млн. долара Red Hot Chili Peppers продадоха песните си

Billboard цитира анонимни източници при първото съобщаване за продажбата на каталога, който включва шлагери като " Under The Bridge ", " Californication " и " Snow (Hey Oh) ". Нито Hipgnosis, нито представителите на групата незабавно дадоха отговор на настояванията на AФП за коментар.

Тъй като множеството от песните са написани групово от членовете на групата, покупката изисква взаимно утвърждение. Според Billboard на 29 април Hipgnosis продала девет милиона елементарни акции по 1,66 $ за акция, с цел да финансира договорката.

Компанията, ръководена от музикалния магнат Mерк Меркуриадис, дебютира на Лондонската фондова борса през юли 2018 година и похарчи над 1 милиард $ при придобиването на каталози, в това число от Нийл Йънг, Блонди и RZA.

Последната продажба е част от взрив на покупка на права за песни, защото финансовите пазари от ден на ден се притеглят към доходоносните портфейли като клас активи.

В доста случаи транзакциите са на зашеметяващи цени. Боб Дилън продаде цялостния си издателски азбучник за 300 милиона $ на Universal Music Publishing Group, до момента в който Стиви Никс от Fleetwood Mac продаде мажоритарен дял в нейния азбучник за 100 милиона $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР