BILLA България ще обжалва решението на Комисията за защита на

...
BILLA България ще обжалва решението на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Становище на BILLA България относно решението на КЗК за провеждане на промоция през м. март 2022 г.

BILLA България ще апелира решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което открива нелоялна конкуренция поради обособени случаи на липса или незадоволителни наличия на слънчогледово олио при осъществяване на промоция през м. март 2022 година

BILLA България постоянно се е придържала към своята политика да предлага артикули на действителните им цени в полза на българските консуматори. Именно заради тази причина през март 2022 година ние не увеличихме цената на слънчогледовото олио, а предложихме продукта на цената, контрактувана с производителите няколко седмици преди самата промоция. Доставените количества неведнъж надхвърляха нормалното търсене. Въпреки това, поради необятно тиражираните от медиите опасения, че военният спор в Украйна ще докара до недостиг на храни в България, потребителите се ориентираха към презапасяване със артикули от първа нужда. В резултат, продажбите на олио доближиха рекордни равнища и плануваните за промоцията количества внезапно понижиха. Отделен фактор е невъзможността да бъде обезпечена нова доставка в къс период, защото потенциалът на производителите на олио би трябвало да се ангажира най-малко 1-2 месеца авансово.

Комисия за защита на конкуренцията приема неналичието на задоволително наличия за нелоялна комерсиална процедура, като изобщо не регистрира външните и непредсказуеми за BILLA България условия, довели до високия интерес към олиото. Категорично не сме съгласни със заключенията на комисията, имаме всички учредения да апелираме и ще го създадем в законоустановения период.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР