BILLA България е ключов партньор на тазгодишното издание на Лятна

...
BILLA България е ключов партньор на тазгодишното издание на Лятна
Коментари Харесай

BILLA България подкрепя Лятната академия на SOS Детски селища България

BILLA България е основен сътрудник на тазгодишното издание на Лятна академия „ Зелено лято “, проведена от Център за социална поддръжка „ Шанс “ към „ SOS Детски селища България “.

Веригата поддържа реализацията на Академията посредством финансов запас, ориентиран към осъществяване на действия за обогатяване на познанията и прочувствения свят на най-малко 10 деца в неравностойно състояние и техните фамилии.

Активностите, част от програмата, обгръщат интервала юни-август и са разпределени в три дни с периодичност веднъж в месеца. Те включват визити на исторически и културни забележителности, планински преходи с гид, на практика курс за оцеляване в планината и многообразие от любопитни беседи. Целта на самодейността е младежите да обогатят своите познания и умения посредством вдъхновяващи и разнородни занимания през лятото.

„ В продължение на шест години BILLA поддържа дейностите на „ SOS Детски селища България “, като обезпечава финансова поддръжка за организацията и нейните центрове. За този интервал, веригата е вложила над 80 000 лева в поощряване на здравословното развиване, образованието и образованието на децата и младежите, за които организацията се грижи. Щастливи сме, че през 2022 година продължаваме да утвърждаваме дългогодишното си партньорство, като включваме в портфолиото от начинания и Лятната академия, която обогатява познанията и уголемява детския светоглед “, показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

Програмата на тазгодишното издание на „ Зелено лято “ включва визити на връх Околчица в град Враца (2 юни), местността „ Златните мостове “ в естествен парк „ Витоша “ (1 юли) и „ Пътека на здравето “ в село Бистрица (5 август).

В хода на осъществяване на интензивностите, децата ще научат повече за историческото завещание на страната ни, за опазването на околната среда и естествените запаси, безвредното напредване в планината и предпазените растителни и скотски типове в България. Инициативата се реализира взаимно с локални гидове и квалифицирани експерти в Центъра за социална поддръжка.

Мисията на ЦОП „ Шанс “ на територията на Столична община е да способства за възстановяване качеството на живот на повече деца от уязвими обществени групи, като изискване за свободното и пълноценното им личностно развиване. Центърът е част от мрежата на „ SOS Детски селища България “. От 2016 година насам, BILLA подкрепя активността на организацията посредством финансова поддръжка, ваучери за храна и предметни дарения.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР