bilkabg.comТърсите ли естествено средство, което има много дълга история на

...
bilkabg.comТърсите ли естествено средство, което има много дълга история на
Коментари Харесай

Черен бъз – мощната билка за имунна система

bilkabg.com

Търсите ли естествено средство, което има доста дълга история на здравна приложимост? Има доказателства, че черният бъз вероятно е бил обработен от праисторическия човек.

Съществуват и предписания за медикаменти, основани на бъз, датиращи от античен Египет. Въпреки това, множеството историци нормално наблюдават лечебните качества след времето на Хипократ,  която разказва растението като „ здравно гърло “, заради необятния набор от здравни проблеми, които като че ли лекува.

Независимо дали става дума за пещерни хора, антични египтяни или антични гърци, това естествено лекарство несъмнено прави доста потребни неща, тъй че не е чудно, че е известно като една от най-хубавите антивирусни билки на планетата.

Ползите за здравето на по-възрастните растения включват естествено възстановяване на настинките, грипа, синусите, нервна болежка, инфектиране, хронична отмалялост, алергии, запек и дори рак.

Когато се употребява в границите на първите 48 часа от появяването на признаците, екстрактът фактически е открито, че понижава продължителността на грипа, като признаците се облекчават приблизително четири дни по-рано.  По време на епидемията от 1995 година в Панама, държавното управление в действителност е употребило черен бъз за справяне с грипът.

Когато става дума за антиоксидантна мощ, черният бъз има по-силни своисва, в сравнение с боровинките,  горските плодове и къпините. Това лекарство е просто същинска електроцентрала за положително здраве. Нека разгледаме тъкмо за какво.
8 Ползи за здравето от черен бъз:Простудно и грипно облекчение
Черният бъз е отличен лек  за имунната система. Плодовете съдържат химични съединения, наречени антоцианидини, за които е известно, че имат имуностимулиращи резултати. Екстрактът от бъз е посочил, че е безвреден, ефикасно и рентабилно лекуване както за признаците на простуда, по този начин и за грипа.

Проучване от 2016 година, оповестено в „ Nutrients “, демонстрира, че добавките от черен бъз могат да понижат продължителността и признаците на простуда.

Няколко изследвания са посочили, че по-големият дестилат е доста ефикасен при намаляване на грипоподобните признаци. По-специално, флавоноидите в екстракта от бъз се свързват с човешкия грипен вирус H1N1, както и вируса на инфлуенца по птиците H5N1. Едно изследване от 2009 година е разделило пациентите в две групи: Една група получила всекидневно четири дози от 175 мг патентован дестилат от черен бъз, а другата група получавала плацебо на ден в продължение на два дни.

Групата, третирана с дестилат от черен бъз, демонстрира доста усъвършенстване в множеството признаци на грип, до момента в който тези на плацебо  не демонстрира усъвършенстване или усилва тежестта на признаците. Изследователите заключават, че екстрактът е ефикасен при управлението на признаците на грип.
При зараза на синусите
С антивъзпалителните и антиоксидантните свойства на черният бъз, билката потвърждава качествата си за лек на синусите. Синусовата зараза е положение, при което кухините към назалните проходи се възпаляват и тази антивирусна билкае естествено средство за лекуване на синусите.

Проучване, извършено от Института по вътрешни заболявания  към Университетската болница в Цюрих, Швейцария, изследва потреблението на патентован артикул Sinupret, който съдържа цветя от черен бъз. Учените използват Sinupret за лекуване на бактериален синузит дружно с антибиотик (доксициклин или вибрамицин) и деконгестант. Хората, които одобряват комбинацията, са по-добре спрямо тези, които въобще не одобряват Sinupret.
За диабет
Както цветът, по този начин и зърната са обичайно употребявани за лекуване на диабет. Изследванията удостоверяват, че екстрактите от остарял цветя подтикват метаболизма на глюкозата и секрецията на инсулин, като намаляват равнищата на кръвната захар.

Изследванията, оповестени в Journal of Nutrition, правят оценка  действието на черния бъз. Изследването открива, че воден дестилат от билката значително усилва глюкозния превоз, окисляването на глюкозата и гликогенезата без прибавяне на инсулин.

Какво е гликогенезата и за какво е значимо? Гликогенезата е развой, при който непотребната захар се почиства от кръвообращението и в мускулите на черния дроб, което оказва помощ да се поддържа естествена кръвна захар.

Свързана публикация : Диабет: Симптоми, аргументи и лекувания
Естествен диуретик
Черен бъз потвърдено, при уринирането и проблемите с това. Изследванията демонстрират, че черният бъз  има естествени диуретични резултати. Диуретикът е вещество, което предизвиква производството на урина. Лекарите предписват диуретици, когато тялото задържа прекалено много течности, което е постоянно срещан проблем при възрастните хора.
Естесвено очистително
Черен бъз може също да помогне зазапек.  Проучване разглеждало съединяване, всекидневно употребявано в Бразилия за лекуване на запек. Съставът съдържа черен бъз.

Резултатите от изследването демонстрират, че това лекарство, ориентирано към възрастни, е дейно естествено слабително средство за лекуване на запек. За страдание, понастоящем няма изследвания, които да изолират единствено черен бъз за облекчение на запек, по тази причина е належащо да се проуч още.
За здрава кожа
Черен бъз  проправи своя път в козметични артикули и за това има добра причина. Неговите биофлавоноиди и антиоксиданти, дружно с високото наличие на витамин А, го вършат ужасно за здравето на кожата. Изследователите подозират, че съставът, открит в черен бъз, е натурален хидратант за кожата.
При  алергия
Цветята на по-възрастните растения са известни като ефикасна билка против алергия . Тъй като алергиите включват свръх реакция на имунната система, както и инфектиране, способността на черният бъз за възстановяване на имунната система и спокойното му дават качества за  облекчаване на алергията.
За рак
Екстрактите от ядките за черен бъз са богати на антоцианини и демонстрират, че имат необятен набор от лечебни, фармакологични и анти-канцерогенни свойства. Лабораторните проучвания съответно демонстрират, че черният бъз има някои химиопревантивни свойства. А химиопревантивен инхибира, забавя или стопира развитието на рак.

Едно изследване, оповестено в Journal of Medicinal Food, съпоставя противораковите свойства на европейските и американските плодове от черен бъз.

Европейският бъз (Sambucus nigra) е прочут с здравната си приложимост и съдържа антоцианини, флавоноиди и други полифеноли, които способстват за високия антиоксидантни свойства  на плодовете му. Американският (Sambucuscanadensis) няма популярини изгоди като лечебно растение, като европейският си  роднина.

В това изследване са взети екстракти от двата плода и са тествани дали имат  противораков капацитет. И двата екстракта демонстрират забележителен капацитет за хемопрофилактика. Освен това, американският по-стар дестилат демонстрира инхибиране на орнитин декарбоксилазата, която е ензимен маркер, обвързван с стадия на образуването на рак. Тези открития демонстрират капацитета като натурален вид за лекуване на рак.
Как да употребявате черен бъз
Черен бъз може да се закупи в доста форми в локалната аптека или онлайн.
14 метода да се употребява черен бъз:чай;вино;Сок;Желе и конфитюри;сироп;Мазило;Настойки;спрейовеТаблетки;Хапчета;течност;прах;Капсули.
Когато става дума за настинки, грип и проблеми с горните дихателни пътища, сиропът от  черен бъз е доста известен. Лесен е  достъп и за покупка, или можете да опитате да извършите своя лична примес. Опитайте следната рецепта:
Домашен сироп
СЪСТАВ:

3,5 чаши студена вода
2 чаши органично изсушени бъз
1 супена лъжица свеж или изсушен органически джинджифил корен
1 чаена лъжичка органически канелен прахуляк или 1 пръчка канела
1 чаша недопечен мед

Начин на приложимост:

Изсипете вода в тенджера и прибавете черен бъз, джинджифил и канела.
Дръжте сместа до шупване.
Намалете топлината и оставете да се къкри, за към 30-35 минути или до момента в който течността се намали с към половината.
Извадете от водата плодовете и калнете
Изсипете през филтър или тензух в стъклена купа. Ако употребявате тензух, не забравяйте да изцедите сока.
Добавете мед и разбъркайте, до момента в който се съчетаят добре.
Крайният артикул в бутилката го дръжде в стъклен съд на мрачно.
Чай от черен бъз
Чаят от черен бъз е друга чудесна опция. Можете да купите чайове  или да закупите сушени плодове  и да извършите чай, като комбинирате една супена лъжица плодове или цветя със вода.

Не е почитател на горещите чайове? Можете да опитате сок от бъз, който е сладостен  и ободрителен. Просто внимавайте, че не купувате подобен, който има прекалено много добавена захар.
Какво е черен бъз?
Черен бъз е жанр на цъфтящи растения в семейство Adoxaceae. Плодовете и цветовете на по-старото растение се употребяват като медикаменти. Бъзът е роден в Европа, Африка и елементи от Азия, само че е станал постоянно срещан в Съединени американски щати. Има широколистни листа, бели цветя (цветя) и плодове, които се стават от зелено в алено до черно, когато са узрели. В България е необятно публикуван и наличен

Европейският тип в  по-големи цветя съдържат почти 0,3% от етерично масло, формирано от свободни мастни киселини и алкани.  Идентифицирани  са тритерпените алфа- и бета-амирин, урсолична киселина, олеанолова киселина, бетулин, бетулинова киселина и редица други незначителни съставни елементи. Плодовете от бъз съдържат кверцетин,  рутин, фенолни киселини и антоцианини.

Черният бъз също съдържа флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства, които могат да оказват помощ за попречване на клетъчни увреждания,  антоцианидини, химически съединения, за които е известно, че имат имуностимулиращи резултати.
Предпазни ограничения и вероятни взаимоотношения
Зрелите, варени плодове на множеството типове бъз са годни за консумация. Не би трябвало обаче да консумирате сурови плодове или други елементи от растението, защото те съдържат химикал, пораждащ цианиди. Храненето на сурови плодове може да докара до диария и повръщане. Обикновено комерсиалните препарати не предизвикват нежелани реакции при препоръчваните дози.

Понякога, старите цветя  причиняват алергични реакции. Преустановете използването, в случай че имате лека алергична реакция и потърсете здравна помощ, в случай че имате сериозна алергична реакция.

Не би трябвало да давате артикули от бъз на дете преди да се консултирате с вашия педиатър. Ако сте бременна или кърмите, не я приемайте.

Ако понастоящем приемате някое от следните медикаменти, би трябвало да поговорите с вашия доктор, преди да вземете каквито и да е по-големи  количества:
Диабетни лекарстваДиуретици (хапчета за вода)химиотерапияИмуносупресиращи медикаменти, в това число кортикостероидиТеофилин (TheoDur)Черен бъз – лечебни свойства и предписания + видео

ОбобщениеЧерен бъз сериозно се бори против елементарния простуда и грипа. Науката фактически е посочила, че може да редуцира признаците на грип приблизително с четири дни.Когато се приема вярно, нормално няма негативни странични резултати.Има толкоз доста благоприятни условия, когато става въпрос за това по какъв начин можете да консумирате бъз, от сок,чай до сладко.Един от най-популярните способи да се вземе бъз, изключително за мраз или грип, е сироп, който е релативно елементарно да се направи вкъщи.Изследванията демонстрират евентуалната му дарба да се бори с рака, и се надяваме, че скоро ще има още проучвания.Също по този начин е потвърдено, че оказва помощ за намаление на кръвната захар и облекчение на алергиите. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР