Били на операция срещу трафика на стратегически оръжияСъпругата рускиня на

...
Били на операция срещу трафика на стратегически оръжияСъпругата рускиня на
Коментари Харесай

Потъналите в Маджоре шпиони следели руски олигарси

Били на интервенция против трафика на стратегически оръжия
Съпругата рускиня на кормчията била преводач и контакт с магнати от Москва

Хората на Мосад по петите на италиански и израелски предприемачи в спекулация с Иран

Оказва се, че потъването в неделя вечер в езерото Маджоре на лодка за разходка с двайсетина души на борда и удавянето на двама чиновници на италианското военно разузнаване и на един на израелската загадка работа Мосад, не е просто драматичен завършек на забава на сътрудници и бойни приятели.

За щур ваучър с трагичен край писаха в понеделник медии в Италия, само че пасажерите от преобърнатия от невиждано торнадо кораб напълно не били карали нехаен рожден ден на член на групата разузнавачи, а били на продължителна задача по красивите крайбрежия на северозападната част на Италия. И вместо всички да пият по чаша вино за добре изпълнените поверителни задания, останалите живи след потопа 18 топагенти за жалост са били принудени от ориста да оплачат в неделя вечерта починалите Тициана Барнаби и Клаудио Аланци от разузнаването на италианските въоръжени сили и сътрудника им от Тел Авив - Шимони Ерес.

Както писа през вчерашния ден в. “Кориере каузи сера ”, чиновниците на израелските и италианските секрети служби били от известно време по следите на съветски магнати и олигарси, близки до Кремъл и настоящи под “прикритието ” на вложители в хотелиерския бизнес по крайбрежията на Маджоре. Те били пренасочили към живописните местенца капиталите си от прилежащото езеро Комо, което съгласно тях към този момент било пренаселено и превърнато в снобска дестинация, като за задачата употребявали пари, препрани в швейцарски банки. И единствено през последните няколко месеца свръхбогати руснаци купили персонално, или в случаи, че са в “черните описи ” на глобените от Запада жители на Федерацията - посредством съпруги и любовници, няколко свръхлуксозни хотела в региона на кокетните градчета Вербания, Стреза и Бавено.

В. “Република ” доуточнява пък задачата на разведките, като написа в прав текст, че те са осъществявали “секретна интервенция против трафика на стратегически оръжия ”, с производството на които е известна зоната сред езерото Маджоре и намиращите се на по 70 - 80 км източно и южно огромни градове Милано и Торино. Тоест събирали са сведения за същинските планове на “гостите-инвеститори ” от Москва, нарочени от авторитетния вестник за “рицари на апокалипсиса ”.

А съгласно “Кориере каузи сера ” на обяд в неделния ден огромна съветска агитка поливала следващия си триумф в алъш-вериша с недвижими парцели в най-баровския ресторант по крайбрежията на Маджоре - “Ла Вербания ”. И там, преоблечени като волни туристи, хапнали и пийнали също по този начин израелските и италианските разведки, а удавилата се брачна половинка рускиня Аня Божкова на обвързвания със службите на Рим притежател и кормчия на злополучната лодка - Клаудио Карминати, вършела работата на преводач и човек за контакти. След приключването на обяда и евентуално откритите запознанства с нарочените за проучване лица, групата разузнавачи се качила на лодката за разходка, само че на няма и половин морска миля от пристанището, смерчът удря претрупания кораб и го потапя.

“Кориере каузи сера ” разкрива също по този начин с помощта на източниците си в службите за сигурност какво са правили в региона по-специално сътрудниците на “Мосад ”. Ами работели по разкриването на връзките на избрани италиански и израелски аферисти с елитните фабрики на италианската военна индустрия в зоната - бойни вертолети, бронирани машини, ракети за Противовъздушна отбрана и т. н.. Като задачата на топагентите била да потвърдят сигурно наличната им информация, че въпросните предприемачи купували скрито и изнасяли за Иран високотехнологични съставни елементи, електроника и елементи за производството на бойна техника. За смисъла за Израел на интервенцията съгласно “Кориере каузи сера ” приказва фактът, че на погребението в Тел Авив на удавилия се в Маджоре 53-годишен сътрудник на Мосад Шимони Ерес благодарствено слово произнесъл персонално Давид Барнеа - шефът на разследващата работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР