Билетите за тридневното гостуване на Джон Малкович на българска сцена

...
Билетите за тридневното гостуване на Джон Малкович на българска сцена
Коментари Харесай

Опашки, блокирал сайт и кибер хумор за Джон Малкович по 400 лв.

Билетите за тридневното посещение на Джон Малкович на българска сцена се продадоха като топъл самун. Няколко минути след стартирането им онлайн в 12 ч. на обед през днешния ден в мрежата на " Ивентим " бяха останали единствено най-скъпите пропуски от 350 и 400 лв.. Сайтът на Народния спектакъл пък блокира и надали мнозина са съумели да си купят билет от там. Тъй като за онлайн продажба са били пуснати към половината от малко под 2500-те билета за трите вечери (голямата зала на театъра е със 780 и места), за останалите се изви дълга опашка пред касите на Народния. И там искащите съумяха да изкупят всички билети с цени под 300 лева за към час.

Засега медиите не съумяват да установят къде и какъв брой на брой са били най-евтините оповестени пропуски от 50 лв.. На втори балкон имаше места от 150 и 250 лева, които са свършили за минути.

 Няма налично изложение.

На 16, 17 и 18 февруари на първата ни сцена ще гостува спектакълът на Тимофей Кулябин " В самотата на памуковите полета " с присъединяване на холивудската звезда Джон Малкович и известната литовска актриса Ингеборга Дапкунайте, която също е добре позната от екрана - в " Изпепелени от слънцето " на Никита Михалков, " Седем години в Тибет " на Жан-Жак Ано и " Мисията невъзможна " на Брайън де Палма.  " Представлението е за половата перверзия, за скритото предпочитание, което в доста днешни общества е наказуемо. На сцената има двама артисти..., само че не и двама герои. Зрителите са потопени в подсъзнанието на човек, който физически не участва на сцената. Той живее в ужасна вътрешна какофония, тъй като е осъзнал, че половото му предпочитание е незаконно ", споделя Кулябин за пиесата на Бернар-Мари Колтес, която драматургът написа през 80-те, малко преди да почине от СПИН.

Високата цена на пропуските, оповестена два дни преди старта на продажбата, предизвика доста мнения и разбори в обществените мрежи. Както " Сега " към този момент писа, спектакълът ще гостува в Атина директно преди визитата в София и там цените на билетите за Културен център " Онасис " са сред 10 и 110 лева (5 и 55 евро). Потребители размахаха ценоразписи от Бродуей и Уест Енд, като тематиката стана мотив да си напомнят какви международни звезди на музиката и театралните изкуства какъв брой на ниска цена са гледали и в кои точки на света. Появи се и кибер фолк по тематиката.

Известният хуморист и колажист Иван Червенков направи паралел с протестните акции на основния режисьор Александър Морфов в Народния спектакъл: " Всеки, закупил 4 билета по 400 лв., ще има право да написа по вратата на шефа! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР