Билетите за празничното пътуване с Родопската теснолинейка, организирано на 26

...
Билетите за празничното пътуване с Родопската теснолинейка, организирано на 26
Коментари Харесай

Пуснаха билетите за коледното влакче на 26 декември

Билетите за празничното пътешестване с Родопската теснолинейка, проведено на 26 декември от едноименното гражданско съдружие, към този момент са в продажба, оповестиха основателите на събитието. На страницата на сдружението бяха оповестени указания за това от кое място може да се купят билети, по какъв начин да се запазят места, кои ще са влаковете на отиване и връщане. Пояснено е още, че груповото пътешестване е с постоянен трен, а БДЖ провежда и коледен воаяж с парен локомотив - то ще е на 17 и 18 декември.

Ето какво написаха от Гражданско съдружие " За теснолинейката ":

Приятели, към този момент може да закупите Вашите билети за 26.12.2022, когато Дядо Коледа ще се качи във трен " Родопи " от Септември до Добринище и назад! Ето какво би трябвало да имате поради, когато купувате билети:
1. Билети може да закупите от всяка каса на БДЖ и онлайн през уеб страницата на БДЖ и менюто им за онлайн-билети.
2. При закупуване на билети, наложително искайте/маркирайте непокътнати места за двете направления, тъй като билетът подсигурява единствено транспорт, не седящо място!
3. Влакът, в който ще се случи самодейността, е постоянен (движещ се по теснолинейката ежедневно) и по тази причина не трябва да подвеждате чиновниците на БДЖ-касите с пояснения за коледно пътешестване, а просто да заявите билети за съответната дата, трен и сектор, като си поискате и места. Влаковете са:
- бърз трен № 1661 Септември-Добринище (на отиване)
- бърз трен № 1662 Добринище-Септември (на връщане). В уеб страницата на БДЖ може да видите тяхното разписание, с цел да си изберете от къде до къде ще пътувате. Накратко - потегля от Септември в 08:50, минава през Велинград в 10:10 и стига в Добринище в 13:15, след това назад от там в 14:40 ч.
4. Цените са съгласно определена права (може и цялото разстояние, дружно с нас) по Тарифата на БДЖ. Най-дългото - от край до край и назад е към 15-18 лева Децата до 7 година пътуват гратис по изискванията на БДЖ, само че нямат право и на място.
5. Влак " Родопи " (с №№ 1661 и 1662) няма да бъде с доста вагони, тъй като през зимата отоплението съумява да сработи за не повече от 6 вагона. По-важно за БДЖ като транспортьор и за нас като основатели е пристигналите посетители да са на топло, в сравнение с да има места за двойно повече хора и половината да се разболеят от мраз. Затова не се сърдете, когато билетите свършат бързо. И въпреки всичко, тъй като е техника, а пътят в планината през зимата - бъдете добре облечени.
6. В деня на пътуването всеки, искащ да се причисли, може да го направи от гарите Варвара, Аврамово, Якоруда, Белица и Разлог, които нямат билетни каси. Просто качвайки се във влака ще бъдете снабдени с билети от транспортния личен състав, само че може да не намерите място. Всеки е добре пристигнал, откакто е наясно с тези условия.
7. Влакът има бюфет-вагон, където ще може да пийвате и хапвате щраволинки, кафе, бира, вода, сок и доста други. Пътуващите с нас през целия ден може да слязат в Разлог или Банско (вместо Добринище), тъй като в тези гари престоят до връщането е малко по-голям - 2 часа, задоволителен за разходка/ обяд и отмора. В Добринище влакчето стои от 13:15 до 14:40 ч.
8. Носете въодушевление, цитруси и коледни шапки, с цел да е радостно, свежо и коледно!  
Ще се забележим! А до тогава - радостни празници!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР