Била в лошо състояние, но вече има кандидат-купувач Държавата пусна

...
Била в лошо състояние, но вече има кандидат-купувач Държавата пусна
Коментари Харесай

Държавата продава на търг стара сграда в центъра на Бургас – начална цена 400 000 лв.

Била в неприятно положение, само че към този момент има кандидат-купувач

Държавата пусна на търг остаряла постройка в центъра на Бургас. Тя се намира на ул. „ Константин Фотинов “ 28 в пресечка на основната пешеходна улица „ Богориди “. До нея е „ залепен “ Природонаучният музей.

Сградата се ръководи от регионалния шеф на Бургас, само че е пусната за продажба на държавната платформа за електронни търгове от АППК – Агенцията за обществените предприятия и надзор (бившата Агенция за приватизация).

Допреди три години на първия етаж се обитаваше ресторант „ Железният светилник “ . На втория пък беше бургаският офис на партия Вътрешна македонска революционна организация , който по-късно бе завещан от „ Гергьовден “.

В момента обаче къщата била празна.

Според обявата, пусната на 16 септември, продава се постройка с повърхност 167 кв. м., ведно със партер със застроена повърхност от 145,88 кв. м, ситуирана в аграрен парцел с величина 460 кв. м.

„ Флагман “ съумя да се свърже с някогашни наематели на пространства. Един от тях твърди, че постройката е била монумент на културата , което не разрешавало да се правят поправки, да не приказваме за срутване и изграждане на нова постройка.

Имотът обаче бил много остарял, на гредоред . Възможно е и към този момент да е изваден от листата с паметниците.

„ Къщата е пред рухване . Откакто не е ресторант, никой не я е пипнал за нищо. Покривът е с изпадали керемиди, а мазето е наводнено до кръста. Някакви котки живеят там, доколкото знам. В доста неприятно положение е “, сподели пред „ Флагман “ някогашен ползвател.

Друг се оплака, че наемите, които им били желани, и изключително таксите за боклук били безумно високи.

Началната цена, на която постройката е оповестена за продажба, е 400 000 лева без Данък добавена стойност . Има и планувана дата за осъществяване на търга – 11 октомври, което значи, че към този момент има най-малко един кандидат-купувач. Наддаването ще стартира в 11 ч. със стъпка 10 000 лева без Данък добавена стойност.
 Така наподобява парцелът на кадастралната карта (в елипсата)
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР