бил сред основните персонажи от книгата Врагът на световноизвестния автор

...
бил сред основните персонажи от книгата Врагът на световноизвестния автор
Коментари Харесай

Слави Трифонов герой в роман на световноизвестен писател

 бил измежду главните персонажи от книгата " Врагът " на световноизвестния създател на трилъри Лий Чайлд. За това споделя самият в биографичната си книга " За мен беше чест ", на която създател е Иво Сиромахов.

Ето по какъв начин го разказа в книгата си създателят:

" Този българин беше великан. Висок най-малко колкото мен, в случай че не и повече. Сигурно имаше метър и деветдесет и осем, 100 и десет-петнайсет кг. С обръсната глава. И с едро, изсечено лице, което можеше да мине както за грубовато и грубо, по този начин и съвсем за красиво, според от светлината. Близко разположените му очи гледаха с рязък взор от дълбоките орбити. Беше малко по-възрастен от мен, може би на трийсет и две-три. Ръцете му бяха големи. Той е наедрял, само че мирен, наподобява, се е примирил със ориста си. Не реагира, когато му поставят белезници и го качват във военния джип. А акцентът му е " пълнозвучен и насечен ". 

А това е и историята на Слави:

" Бяхме в Слънчев бряг и там около морето има едни сергии, на които продават сякви книги на сякви езици. И застанах до този, който продава книги, и му споделих: " Виж в този момент. Искам книга, в която неприятните да са доста неприятни, а положителните да са доста положителни ". Той сподели: " Имам подобаваща книга за теб. Тя е на Лий Чайлд. Чувал ли си за него? ". И аз споделих: " Въобще не съм чувал за този Лий Чайлд, само че ми дай книгата, щом ми я препоръчваш ". Седнах да я чета и я прочетох за два часа и половина. Знаеш, че аз доста обичам да чета и бързо чета книги. И я прочетох за два часа и половина, и се впечатлих от изумителния изказ и език на писателя. Така се изкефих, че се върнах при тоя, дето продава книги, и му споделих да ми продаде и другите книги на този създател.

В един от тия романи, които прочетох, ставаше дума за някакъв, който бил толкоз нечовечен, че толкоз жестоки не са били даже турците, когато са клали деца в поробена България. Това го споделя Лий Чайлд в романа си. И аз си споделих - щом този човек знае за България и за зверствата на турците в България, значи може би ще се съгласи да ни пристигна на посетители. И когато се върнах от морето, споделих: " Много одобрявам този публицист, би трябвало да го поканим ", екипът ми се задейства незабавно.

Чайлд видял, че нашето шоу е доста гледано, и се съгласи да ни пристигна на посетители. Пристига Лий Чайлд в България - изсъхнал англичанин, с британско възприятие за комизъм, извънреден пич. Сложих един от моите хора - Гришата, да го вози с кола и да го разведе да прегледа България.

Да види Рилския манастир, да види Банско, да види забележителността в България и в София. Три дни ни беше на посетители, пристигна в шоуто. Аз се изкефих грубо. Много му се зарадвах. И вечеряме с Лий Чайлд вечерта, преди да си тръгне. И си приказваме, аз преди малко бях прочел един от неговите романи, и го попитах по какъв начин измисля имената на героите си. Тогава ми описа преживелица по какъв начин няколко дами от читателски клуб в Канада наддавали пари чие име да бъде включено в идната ми книга.

Едната от тях спечелила и по тази причина героинята носи нейното име. В тоя миг извадих пари на масата, сложих ги пред него и му споделих: " Тук съм единствено аз. Няма кой да наддава. Пък и в България не е неразрешено ". Той доста се смя и ми сподели: " Знаеш ли, в този момент пиша един разказ, в който има воин от армията от Източния блок. Това е романът " Врагът ". И там има доста подобаващ воин и той ще носи твоето име - ". И в действителност в романа " Врагът " има вторичен воин, който е от България и се споделя. Когато излезе романът, Лий Чайлд ми го изпрати с подпис: " Ти си воин в моя разказ, тъй като го заслужаваш ", споделя Трифонов искрено пред Сиромахов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР