Бил обвинен в измамаАдвокат от Велико Търново, който е бил

...
Бил обвинен в измамаАдвокат от Велико Търново, който е бил
Коментари Харесай

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата

Бил упрекнат в машинация


Адвокат от Велико Търново, който е бил разследван и съден в продължение на 8 години, а неотдавна изцяло оневинен, предяви иск против прокуратурата за 100 000 лв.. Пламен Пенков упорства да получи обезщетение от 30 000 лв. за имуществени вреди поради направени разходи по общо десетте правосъдни процеса, които са водени против него и още 70 000 лв. за неимуществени вреди от претърпени психическо напрежение и уронване на положителното му име.

Разследването против юриста почнало на 3 януари 2011 година и е завършило дефинитивно на 29 март тази година. Наказателното произвеждане по чл.209 от Наказателен кодекс за машинация против юрист Пламен Пенков стартирало по тъжба на Ангел Станев от Горна Оряховица, прочут като Барабината.

Сагата траяла години, откакто прокуратурата повдигнала обвиняване на Пенков и му наложила мярка за неотклонение “подписка ”. Държавното обвиняване внесло обвинителен акт в Районния съд във Велико Търново против юриста, само че съдиите си създали отказ. Така делото било изпратено в Районния съд в Казанлък, само че магистратите го върнали на наблюдаващия прокурор за премахване на нередности и той прекратил делото. След тъжба на Станев против прокурорското разпореждане, въпросът още веднъж бил обновен и минал през съдилищата в Стара Загора, София и Габрово.

В постановлението наблюдаващият прокурор категорично е подчертал, че приключва наказателното произвеждане, тъй като действието, осъществено от юрист Пламен Пенков, не съставлява закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс. Съдът в Габрово поставил завършек на сагата като се е произнесъл с определение, че прокурорското разпореждане е напълно вярно и законосъобразно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР